Polub nas na facebooku

Wyniki wyszukiwania dla frazy: sorbety

Liczba znalezionych wiadomości: 34

  • 2014-03-27 | Komentarze: 0

    Nowa karta i nowy smak lodów

    U progu wiosny Elżbieta, Zbigniew i Małgorzata Grycanowie zapraszają do Lodziarni Firmowych

  • 2014-03-28 | Komentarze: 0

    Sukces rodzinnej, polskiej firmy. Lodziarnie Grycan – Lody od Pokoleń

    Wykorzystując wieloletnie doświadczenia w branży lodziarskiej, w 2004 roku Elżbieta i Zbigniew Grycanowie rozpoczęli nowy rozdział w swym biznesowym życiu – wprowadzili na rynek firmowaną własnym nazwiskiem markę: Grycan – Lody od Pokoleń. Dziś pod tym szyldem działa ponad 120 lokali, które tworzą największą w Polsce i jedną z największych w Europie rodzinnych sieci lodziarnio-kawiarni. W oparciu o wartości, leżące u podstaw dotychczasowych sukcesów, firma planuje dalszy rozwój w Polsce oraz poza jej granicami.

  • 2014-03-25 | Komentarze: 0

    Grycan: 2 nowe lodziarnie już otwarte!

    20 marca, otwarte zostały dwie kolejne lodziarnie marki Grycan – Lody od pokoleń: w Centrum Handlowym Atrium Felicity w Lublinie oraz w Galerii Amber w Kaliszu.

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2014-02-10 | Komentarze: 0

    Aromitalia - ponad 70 lat doświadczenia w produkcji komponentów do lodów

    Aromitalia od kilku dekad jest synonimem wysokiej jakości, wygody oraz ogromnej elastyczności tworzenia wyśmienitych lodów.

  • 2013-05-02 | Komentarze: 0

    Historia GELATO

    Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.

  • 2013-04-24 | Komentarze: 0

    Świat lodów, czyli krótka klasyfikacja mrożonego deseru

    Lody to nic innego jak zamrożona mieszanka produktów mlecznych (lody mleczne) bądź wody (lody wodne) z dodatkami smakowymi lub zamrażanie masy złożonej z owoców, cukru i wody (sorbet).

  • 2013-04-19 | Komentarze: 0

    Nowości Nestle na 2013 rok

    Po wyjątkowo długiej zimie wreszcie wyjrzało słońce. Coraz cieplejsze dni umilą nam najnowsze produkty w ofercie lodów od Nestle. Zadowolą każdego lodomaniaka!

  • 2013-01-30 | Komentarze: 0

    Rola emulgatorów przy produkcji lodów

    Olej i woda mieszają się między sobą jak ogień i woda, czyli właściwie wcale. Przynajmniej do czasu dodania emulgatora. Substancje emulsyfikujące to cząsteczki, które jednocześnie "lubią" wodę (hydrofilny) i oleje (hydrofoby). Ich użycie pozwala na dobre wymieszanie wody i oleju, z wytworzeniem stabilnej, homogennej emulsji.

Strona 1 z 4
 1  2  3  4   następna »