Wyniki wyszukiwania dla frazy: sorbet sk
Liczba znalezionych wiadomości: 49
-
2014-04-11 | Komentarze: 0
Crema Caffe – nowość Segafredo na gorące dni
Lato to okres dający gastronomom możliwość zwiększenia obrotów w swoich lokalach. Ogródki to idealne miejsce na sprzedaż sorbetu kawowego czy kawy mrożonej. W przeddzień rozpoczęcia sezonu letniego, Segafredo Zanetti proponuje rozwiązanie, która pomoże utrzymać wysoką sprzedaż produktów kawowych w gorące dni - mrożoną kawę UHT Crema Caffe.
-
2014-04-07 | Komentarze: 0
Relacja z warsztatów SEMPRE
W dniach 1-2 kwietnia w siedzibie firmy Sempre w Pruszkowie odbyły się warsztaty lodziarskie organizowane przez firmę Arlekino, dystrybutora komponentów do lodów Comprital.
-
2014-03-28 | Komentarze: 0
Sukces rodzinnej, polskiej firmy. Lodziarnie Grycan – Lody od Pokoleń
Wykorzystując wieloletnie doświadczenia w branży lodziarskiej, w 2004 roku Elżbieta i Zbigniew Grycanowie rozpoczęli nowy rozdział w swym biznesowym życiu – wprowadzili na rynek firmowaną własnym nazwiskiem markę: Grycan – Lody od Pokoleń. Dziś pod tym szyldem działa ponad 120 lokali, które tworzą największą w Polsce i jedną z największych w Europie rodzinnych sieci lodziarnio-kawiarni. W oparciu o wartości, leżące u podstaw dotychczasowych sukcesów, firma planuje dalszy rozwój w Polsce oraz poza jej granicami.
-
2014-03-25 | Komentarze: 0
Grycan: 2 nowe lodziarnie już otwarte!
20 marca, otwarte zostały dwie kolejne lodziarnie marki Grycan – Lody od pokoleń: w Centrum Handlowym Atrium Felicity w Lublinie oraz w Galerii Amber w Kaliszu.
-
2014-03-18 | Komentarze: 0
SPEEDY – lody prościej niż myślisz
Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.
-
2014-03-14 | Komentarze: 0
Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych
Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.
-
2014-03-03 | Komentarze: 0
Nowości Comprital na Targach Expo Sweet w Warszawie
Firma Comprital w czasie 30 lat działalności wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które na stałe zmieniły branżę lodziarską. Do takich rewolucyjnych nowości należały z pewnością produkty gotowe, czyli linia Speedy, integratory pozwalające na poprawę jakości gotowych lodów bez konieczności ponownego bilansowania mieszanki czy bazy bez tłuszczów roślinnych.
-
2014-02-10 | Komentarze: 0
Aromitalia - ponad 70 lat doświadczenia w produkcji komponentów do lodów
Aromitalia od kilku dekad jest synonimem wysokiej jakości, wygody oraz ogromnej elastyczności tworzenia wyśmienitych lodów.
-
2013-09-24 | Komentarze: 0
WIETRZENIE MAGAZYNU 2013
Modele produkcji 2013, fabrycznie nowe - w bardzo korzystnych cenach !
-
2013-05-02 | Komentarze: 0
Historia GELATO
Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.
1 2 3 4 5 następna »