Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: rynek mleka

Liczba znalezionych wiadomości: 13

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2013-02-13 | Komentarze: 0

    Kawowa uczta dla podniebienia - Primulator na Targach Food-to-Go

    Primulator to lider w sprzedaży i serwisie profesjonalnych urządzeń gastronomicznych, obejmujących szeroki asortyment z zakresu produkcji i przechowywania lodów, parzenia kawy, maszyn cukierniczych i innych. Na Targach Food-to-Go Primulator zaprezentował coś dla miłośników kawy - dwa modele ekspresów do kawy renomowanej firmy Faema, model do zadań specjalnych Enova A2 i urzekająco piękny i stylowy Carisma S1. Czym się one wyróżniają i skąd się wziął taki dizajn opowiedział nam wielokrotny uczestnik i medalista Mistrzostw Polski Baristów, Marcin Moczydłowski.

  • 2011-05-13 | Komentarze: 1

    Starbucks wprowadza rewolucyjną ofertę napojów Frappuccino®

    Z początkiem maja 2011 roku Starbucks wprowadził w swoich kawiarniach nową, rewolucyjną ofertę napojów miksowanych z lodem, Frappuccino®.

  • 2010-11-30 | Komentarze: 0

    Jubileuszowe Mistrzostwa Baristów na EuroGastro 2011

    Na wiosnę odbędzie się jubileuszowa, dziesiąta edycja Mistrzostw Polski Baristów, podczas których międzynarodowe jury wybierze najlepszego baristę w kraju. Konkurs zostanie zorganizowany w ramach XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 w Warszawie.

  • 2009-12-16 | Komentarze: 0

    Spomlek - Dobre czasy dla branży mleczarskiej

    Blisko 60 mln zł wyniosły w październiku i listopadzie przychody Spółdzielczej Mleczarni Spomlek. Prawie 1,7 mln zł miesięcznego zysku to tegoroczny rekord. Korzystają z tego dostawcy – średnio o kilkanaście procent wzrosły stawki wypłat za dostarczone mleko. Wbrew wcześniejszym obawom końcówka tego roku stoi dla przedstawicieli branży mlecznej pod znakiem zwiększonych przychodów.

  • 2009-12-03 | Komentarze: 0

    Czy wiesz - co jesz?

    Pogorszyły się wyniki jakości mleka i mięsa oraz ich przetworów, a także miodu. Lepiej, niż w ubiegłym roku wypadła jakość ryb i przetworów rybnych – tak wskazują kontrole Inspekcji Handlowej przeprowadzone na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w 2009 roku

  • 2009-08-16 | Komentarze: 0

    Polski rynek mleka

    Spożycie mleka w Polsce jest niestety znacznie mniejsze niż w innych krajach Unii Europejskiej. Choć Polska jest jednym z największych producentów mleka i jego przetworów w Europie, to jego spożycie w naszym kraju jest mniejsze, niż średnia w Unii Europejskiej. Przeciętny Polak konsumuje ok. 190 litrów mleka i przetworów mlecznych rocznie, podczas gdy statystycznie spożycie mleka na osobę w całej Unii Europejskiej wynosi ok. 370 litrów rocznie.

  • 2009-06-17 | Komentarze: 0

    Rynek lodów - nadal rynkiem sezonowym?

    Przykłady krajów takich jak Stany Zjednoczone, Szwecja czy Niemcy pokazują, że lody mogą być kupowane z równą intensywnością przez okrągły rok. U nas są one wciąż kategorią silnie sezonową. Mówiąc o lodowym sezonie, mamy na myśli okres od kwietnia do września. Na tych sześć miesięcy przypada bowiem 70%-80% sprzedaży lodów, przy czym najlepsze wyniki odnotowywane są w miesiącach najcieplejszych, czyli czerwcu, lipcu i sierpniu.

  • 2009-06-17 | Komentarze: 0

    Oferta lodów Nestlé Polska 2009

  • 2008-10-15 | Komentarze: 0

    Koktajl dietetyczny ( lub lody) HAGENA z Pinno Thin!

    Szanowni Państwo! Staramy się ogłaszać nasz produkt wszędzie tam, gdzie są Przedsiębiorcy, ludzie otwarci na nowe pomysły. To ogłoszenie, którym mamy nadzieję dotrzeć do naszego przyszłego biznesowego Partnera. Jesteśmy otwarci na propozycje współpracy.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »