Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: rynek lodów

Liczba znalezionych wiadomości: 80

  • 2014-03-28 | Komentarze: 0

    Sukces rodzinnej, polskiej firmy. Lodziarnie Grycan – Lody od Pokoleń

    Wykorzystując wieloletnie doświadczenia w branży lodziarskiej, w 2004 roku Elżbieta i Zbigniew Grycanowie rozpoczęli nowy rozdział w swym biznesowym życiu – wprowadzili na rynek firmowaną własnym nazwiskiem markę: Grycan – Lody od Pokoleń. Dziś pod tym szyldem działa ponad 120 lokali, które tworzą największą w Polsce i jedną z największych w Europie rodzinnych sieci lodziarnio-kawiarni. W oparciu o wartości, leżące u podstaw dotychczasowych sukcesów, firma planuje dalszy rozwój w Polsce oraz poza jej granicami.

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2014-03-03 | Komentarze: 0

    Nowości Comprital na Targach Expo Sweet w Warszawie

    Firma Comprital w czasie 30 lat działalności wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które na stałe zmieniły branżę lodziarską. Do takich rewolucyjnych nowości należały z pewnością produkty gotowe, czyli linia Speedy, integratory pozwalające na poprawę jakości gotowych lodów bez konieczności ponownego bilansowania mieszanki czy bazy bez tłuszczów roślinnych.

  • 2014-02-19 | Komentarze: 0

    Wybieramy hurtownię mrożonek

    Mrożone owoce, warzywa, gotowe dania, ryby czy lody to produkty, które wśród konsumentów cieszą się wciąż rosnącą popularnością. Nie dziwi więc liczba dostępnych na rynku hurtowni mrożonek, odpowiadających za zaopatrzenie sklepów spożywczych w tego rodzaju produkty. Skąd jednak handlowcy mogą wiedzieć, czy wybrany dystrybutor posiada ofertę dopasowaną do ich potrzeb?

  • 2013-03-25 | Komentarze: 0

    LODMAR – kompleksowe wyposażenie Twojej lodziarni

    Lodmar – firma z wieloletnim doświadczeniem w branży urządzeń do gastronomii, jest wyłącznym dystrybutorem maszyn do produkcji lodów, bitej śmietany, shake renomowanej amerykańskiej firmy TAYLOR.

  • 2013-03-07 | Komentarze: 0

    Rosyjskie lody i lody w Rosji

    Lody zawsze zajmowały ważne miejsce w rosyjskiej kulturze i w życiu codziennym – przykładem niech będzie, że rosyjskie dzieci nie dostają „kieszonkowego” ale „lodowe”. Smakiem rosyjskich lodów zachwycają się wszyscy od dziesiątków lat – co jest ich tajemnicą i jak sobie radzi tamtejszy rynek spróbuje pokrótce odpowiedzieć ten artykuł.

  • 2013-02-25 | Komentarze: 0

    Grycan Lody od Pokoleń zaprezentował na specjalnej konferencji nowe lody jogurtowe

    Grycan, Lody od Pokoleń to marka dobrze znana wielbicielom lodów i specjalnego przedstawienia nie potrzebuje. Dziennikarze i specjaliści z branży zostali zaproszeni na konferencję prasową oraz zwiedzanie fabryki lodów Grycan, co niewielu przed nami się udało.

  • 2013-01-25 | Komentarze: 0

    Hard-Ice na SIGEP 2013

    Początek roku to czas wielu imprez targowych, adresowanych zarówno do rzemieślników działających na rynku lodów, ciast, słodyczy i produktów piekarniczych, jak również do zakładów przemysłowych w tych branżach.

  • 2013-01-15 | Komentarze: 0

    Sekrety lodów Häagen-Dazs

    Marka Häagen-Dazs jest dobrze znana wielbicielom lodów niemal na całym świecie i nikomu jej przedstawiać nie trzeba. Mniej znana, a nie mniej emocjonująca niż same lody jest historia ich powstania, a kto poda znaczenie nazwy przed skończeniem artykułu – beczkę miodu albo raczej lodów.

Strona 1 z 8
 1  2  3  4  5  6  ...  8   następna »