Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: napoje

Liczba znalezionych wiadomości: 92

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2013-09-27 | Komentarze: 1

    Kawowy październik w Łodzi

    Kawa towarzyszy nam każdego dnia. Ponad 85% dorosłych osób pije kawę co powoduje, że kawa jest drugim po wodzie najpopularniejszym napojem na świecie. Stowarzyszenie Miłośników Kawy zaprasza na trzecią edycję Festiwalu Kawy. Tegoroczna odsłona jest wyjątkowa, nie tylko dlatego, że festiwal będzie dłuższy, ale również będzie miał w ofercie coś dla tych, którzy za kawą nie przepadają.

  • 2013-01-30 | Komentarze: 0

    Rola emulgatorów przy produkcji lodów

    Olej i woda mieszają się między sobą jak ogień i woda, czyli właściwie wcale. Przynajmniej do czasu dodania emulgatora. Substancje emulsyfikujące to cząsteczki, które jednocześnie "lubią" wodę (hydrofilny) i oleje (hydrofoby). Ich użycie pozwala na dobre wymieszanie wody i oleju, z wytworzeniem stabilnej, homogennej emulsji.

  • 2013-01-14 | Komentarze: 0

    W 2013 odbędzie się już piąta edycja targów Expo Sweet

    W halach przy ul. Marsa zgromadziło się ponad 100 wystawców z kraju i zagranicy, którzy rozstawili stoiska na niemal 10 tysiącach metrów kwadratowych i zaprezentowali najnowsze maszyny, produkty i usługi dostępne na światowym rynku.

  • 2012-11-14 | Komentarze: 0

    Targi FOOD – to – GO ( Gdańsk 2013 ) Stawiamy na regionalną żywność

    III edycja Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO w Gdańsku to jedyne tego typu wydarzenie na Pomorzu. W nadchodzącej edycji (5-6.02.2013) szczególny nacisk położony zostanie na promocję zdrowej żywności i regionalnych przysmaków, ponieważ tradycyjna żywność jest tym, co najlepsze w każdym regionie.

  • 2012-10-23 | Komentarze: 0

    Firmy spożywcze doceniają Facebooka

    Facebook jest coraz mocniej wykorzystywany przez firmy spożywcze w celu zwiększenia sprzedaży oraz przywiązania klientów do swojej marki. Rosnące znaczenie social mediów w Polsce widać zarówno na przykładzie gigantów jak i mniejszych przedsiębiorstw.

  • 2012-01-31 | Komentarze: 0

    Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?

    Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne – nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka. Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?

  • 2011-11-18 | Komentarze: 0

    FOOD-to-GO Gdańsk 2012

  • 2011-11-18 | Komentarze: 0

    FOOD-to-GO Chorzów 2012

  • 2011-09-14 | Komentarze: 0

    Kawowy Savoir Vivre

    O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania.

Strona 1 z 10
 1  2  3  4  5  6  ...  10   następna »