Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: mleko

Liczba znalezionych wiadomości: 60

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2014-02-10 | Komentarze: 0

    Aromitalia - ponad 70 lat doświadczenia w produkcji komponentów do lodów

    Aromitalia od kilku dekad jest synonimem wysokiej jakości, wygody oraz ogromnej elastyczności tworzenia wyśmienitych lodów.

  • 2013-05-02 | Komentarze: 0

    Historia GELATO

    Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.

  • 2013-01-29 | Komentarze: 0

    Jak zrobić wegetariańskie lody w domu

    Hannah Kaminsky, autorka i specjalistka od wegetariańskiej i wegańskiej żywności, radzi jak przygotować w domu smaczne, wegetariańskie lody.

  • 2011-09-14 | Komentarze: 0

    Kawowy Savoir Vivre

    O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania.

  • 2011-09-05 | Komentarze: 0

    Znamy laureatów konkursu o ZŁOTY MEDAL MTP 2011

    Złoty Medal MTP to najcenniejsze trofeum jakie można zdobyć na poznańskich targach. Medalami wyróżniane są najlepsze produkty cechujące się nowoczesnymi, innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi oraz prezentujące najwyższą jakość.

  • 2011-07-21 | Komentarze: 0

    Angielskie lody ChokaBlok na polskim rynku

    ChokaBlok to wykwintne lody, wypełnione słodkimi smakołykami, jedwabistymi sosami i kęsami ciasteczek. Szefowie kuchni ChokaBlok nigdy nie oszczędzają na jakości, dlatego używają tylko najlepszych składników tworząc każdy przepis. Od pełnowartościowego mleka, kremowej śmietany i jaj z chowu z wolnego wybiegu, przez chrupiące, soczyste i słodkie kombinacje, mieszają je razem i wypełniają nimi każde pudełko.

  • 2011-05-24 | Komentarze: 0

    Dobry start – pewny sukces!

    Któż z nas nie marzy o lokalu pełnym zadowolonych klientów. Doświadczenie pokazuje, że bardzo ważne jest by zapewnić różnorodność, aby każdy znalazł coś dla siebie.

  • 2011-04-22 | Komentarze: 0

    Płynna masa lodowa i granita - hit lata!

    Co raz więcej sprzedawców decyduje się na stosowanie gotowych, płynnych mas lodowych w swoich punktach gastronomicznych. Co przemawia za tym wyborem? Powodów jest kilka. Najważniejszym jest doskonały, zawsze taki sam smak lodów, które powstają z takiej mieszanki.

Strona 1 z 6
 1  2  3  4  5  6   następna »