Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: lody twarde

Liczba znalezionych wiadomości: 6

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2012-12-13 | Komentarze: 0

    Słodycze i desery – co najbardziej lubią Polacy?

    Według GFK polonia słodycze i przekąski to 13,7% zawartości koszyka przeciętnego konsumenta, co stanowi całkiem pokaźną sumę w budżecie domowym. Na jakie słodkości i desery najczęściej się decydujemy? Królują przede wszystkim ciastka, czekolada, praliny, lody oraz wafelki, lizaki i cukierki. Coraz częściej zwracamy też uwagę na kaloryczność produktów i ich skład oraz jakość składników, z których powstają.

  • 2009-04-01 | Komentarze: 0

    MLEKOVITA - mleczna potęga

    W dniu 31.03.2009 odbyło się Walne Zgromadzenie przedstawicieli Członków Spółdzielni Mleczarskiej MLEKOVITA, na którym to Prezes Zarządu przedstawił sprawozdanie z działalności firmy oraz wyniki roku 2008.

  • 2006-05-22 | Komentarze: 0

    Nacieszyć oko i podniebienie

    Podstawą każdej chcącej przyciągnąć klientów lodziarni jest atrakcyjne zaprezentowanie kuwet lodowych i serwowanie przyciągających oko deserów. Podstawą dobrych lodów jest ich temperatura i odpowiednia konsystencja. Należy przechowywać je w temp -18°C lub niższej, a w momencie spożywania powinny mieć około -5°C. Zbyt zmrożone, twarde lody tracą aromat i głębię smaku, są także trudne do uformowania w deserze. Zbyt miękkie rozlewają się i tracą atrakcyjny wygląd. Ważny jest też sposób prezentacji w kuwetach w witrynie chłodniczej oraz sposób podania lodowego deseru. Pomysły na dekorowanie lodów zależą głównie od fantazji cukiernika, który dekoracje musi zharmonizować ze smakiem produktu.

  • 2005-01-10 | Komentarze: 0

    Rynek lodów w Polsce - raport

    Rynek lodów w Polsce cechuje się znaczną sezonowością. Co prawda produkty te dostępne są w sklepach przez cały rok, ale szczyt "lodowego szaleństwa" przypada na miesiące wiosenno-letnie, kiedy sklepowe zamrażarki zarzucone są lodami producentów krajowych i zagranicznych, w wielu zróżnicowanych smakach i wariantach. Aż 80% sprzedaży zarówno ilościowej, jak i wartościowej przypada na okres od kwietnia do sierpnia, pora roku ma zatem bardzo duże znaczenie dla producentów lodów. Popyt przenosi się wówczas z dużych miast do miejscowości wypoczynkowych.

  • 2000-08-23 | Komentarze: 0

    Lody domowe

    Najlepsze lody powstaną, gdy dodamy do mleka śmietany

Strona 1 z 1
 1