Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: kuweta

Liczba znalezionych wiadomości: 10

  • 2014-04-07 | Komentarze: 0

    Relacja z warsztatów SEMPRE

    W dniach 1-2 kwietnia w siedzibie firmy Sempre w Pruszkowie odbyły się warsztaty lodziarskie organizowane przez firmę Arlekino, dystrybutora komponentów do lodów Comprital.

  • 2014-03-18 | Komentarze: 0

    SPEEDY – lody prościej niż myślisz

    Rozpoczęcie rzemieślniczej produkcji lodów wiąże się z bardzo dużymi nakładami finansowymi i koniecznością zatrudnienia wykwalifikowanego personelu. Zdaniem pana Gianni Osti prezesa firmy Comprital S.p.A są to podstawowe przyczyny utrudniające i spowalniające rozwój lodziarni rzemieślniczych. Obecny rynek lodziarski potrzebuje rozwiązań prostych, ekonomicznych i oszczędnych, a jednocześnie dających produkt finalny wysokiej jakości.

  • 2014-02-20 | Komentarze: 0

    Lodziarnia GLORIOZA - zwycięzca VI Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet!

    Zawody odbyły się 18 lutego 2014 podczas warszawskich Targów EXPO SWEET. W Mistrzostwach startowały dwuosobowe zespoły. Każdy z nich miał za zadanie przygotować cztery rodzaje lodów - waniliowe, sorbetowe, czekoladowe i autorskie (dowolne). Każdy rodzaj prezentowany był w udekorowanych kuwetach. Ponadto Uczestnicy przygotowują deser lodowy oraz koktajl lodowy (shake).

  • 2014-01-17 | Komentarze: 0

    VI Lodziarskie Mistrzostwa Polski - ogłoszono regulamin

    VI Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet zostaną rozegrane w dniu 18 lutego 2014 roku. Zawody będą odbywać się przez cały dzień. Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród przewidziane jest około godziny 16-tej.

  • 2008-02-08 | Komentarze: 2

    Carpigiani Gelato University, czyli uniwersytet lodziarski.

    W pierwszych dniach lutego w Bydgoszcz, Katowicach i Warszawie odbyła się IV edycję Carpigiani Gelato University – uniwersytetu lodziarskiego organizowanego przez firmy Primulator i Carpigiani.

  • 2008-01-22 | Komentarze: 0

    Szkolenie "Carpigiani Gelato University" - Zaawansowane techniki tworzenia smaków lodowych

    Terminy szkoleń: Bydgoszcz: 04.02.2008r. Katowice: 06.02.2008r. Warszawa: 08.02.2008r.

  • 2008-01-22 | Komentarze: 0

    Zaproszenie na szkolenie "Carpigiani Gelato University" - Zaawansowane techniki tworzenia smaków lodowych

    Po raz kolejny mamy przyjemność zaprosić Państwa na IV edycję Carpigiani Gelato University, organizowaną przez firmy Primulator i Carpigiani.

  • 2007-07-27 | Komentarze: 22

    Złote opakowania lodów firmy Ice Mastry

    Firma Ice Mastry, poszerzyła niedawno swoją ofertę o nowe smaki lodów Garden Party oraz markę Excellent, pod którą kryją się doskonałe lody waniliowo-smakowe.

  • 2006-06-19 | Komentarze: 2

    Najnowsza oferta Zielonej Budki dla gastronomii

    Nowości sezonu 2006 Zielonej Budki to oferta szczególnie interesująca dla branży gastronomicznej. Znajdują się w niej m.in. produkty nowatorskie, lody adresowane do dzieci oraz modne sorbety. Zielona Budka wprowadza na rynek gastronomiczny aż dziesięć nowości, sprzedawanych w kuwetach 5-litrowych. Atrakcyjna oferta obejmuje wykwintne smaki lodów mlecznych, nowe smaki sorbetów, nowatorskie połączenie lodów tradycyjnych i sorbetów oraz lody przygotowane specjalnie z myślą o najmłodszych.

  • 2006-05-22 | Komentarze: 0

    Nacieszyć oko i podniebienie

    Podstawą każdej chcącej przyciągnąć klientów lodziarni jest atrakcyjne zaprezentowanie kuwet lodowych i serwowanie przyciągających oko deserów. Podstawą dobrych lodów jest ich temperatura i odpowiednia konsystencja. Należy przechowywać je w temp -18°C lub niższej, a w momencie spożywania powinny mieć około -5°C. Zbyt zmrożone, twarde lody tracą aromat i głębię smaku, są także trudne do uformowania w deserze. Zbyt miękkie rozlewają się i tracą atrakcyjny wygląd. Ważny jest też sposób prezentacji w kuwetach w witrynie chłodniczej oraz sposób podania lodowego deseru. Pomysły na dekorowanie lodów zależą głównie od fantazji cukiernika, który dekoracje musi zharmonizować ze smakiem produktu.

Strona 1 z 1
 1