Wyniki wyszukiwania dla frazy: jak wprowadzi
Liczba znalezionych wiadomości: 40
-
2020-05-27 | Komentarze: 0
Nowość! Familijne opakowania lodów Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska
Firma Colian rozszerzyła ofertę lodów rodzinnych, by zapewnić jeszcze więcej przyjemności amatorom chłodzących deserów. W sklepowych zamrażarkach pojawiły się lody Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska w familijnym formacie.
-
2018-04-19 | Komentarze: 0
Illy i Ishida Europe - wyborna kawa na start
Technologia naważania wielogłowicowego Ishida jest gwarantem prędkości i dokładności procesu dla dwóch formatów opakowań u jednego z najbardziej znanych producentów markowej kawy we Włoszech, firmy Illy.
-
2014-03-14 | Komentarze: 0
Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych
Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.
-
2014-03-03 | Komentarze: 0
Nowości Comprital na Targach Expo Sweet w Warszawie
Firma Comprital w czasie 30 lat działalności wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które na stałe zmieniły branżę lodziarską. Do takich rewolucyjnych nowości należały z pewnością produkty gotowe, czyli linia Speedy, integratory pozwalające na poprawę jakości gotowych lodów bez konieczności ponownego bilansowania mieszanki czy bazy bez tłuszczów roślinnych.
-
2014-03-03 | Komentarze: 0
Nowości maszynowe w ofercie firmy Savpol na rok 2014
Firma Savpol posiada w swojej ofercie szeroką gamę maszyn dla branży lodziarskiej, piekarniczej oraz cukierniczej. W tym roku Przedsiębiorstwo Savpol wprowadziło do swojej oferty między innymi maszynę do przygotowywania tartaletek, automat do robienia mini donatów, piec wsadowy oraz nowe urządzenia do produkcji lodów firmy Valmar z serii TTi. Wszystkie nowości jak również inne urządzenia były zaprezentowane na stoisku firmy Savpol podczas Targów Expo Sweet 2014.
-
2014-02-28 | Komentarze: 0
Nowości lodowe firmy Fabbri na targach Expo Sweet 2014
Na jednych z najważniejszych targów branży cukierniczo lodziarskiej Expo Sweet 2014 odbywających się w terminie 18-20.02.2014 r. w Warszawie firma Savpol zaprezentowała nowości lodowe firmy Fabbri na nadchodzący sezon lodziarski 2014.
-
2014-02-10 | Komentarze: 4
ICE POPS - 100% naturalne lody
Stosunkowo młoda, ale prężnie działająca Pracownia Lodziarska Burda & Walasek wprowadziła na rynek swoje ICE POPS - lody na patyku, czy jak kto woli - lodowe lizaki.
-
2013-09-13 | Komentarze: 0
Lody świderki od Vegagastro
Lody świderki od wielu lat cieszą się ogromną popularnością wśród Polaków. Niestety często jakość wytwarzanego produktu pozostawia wiele do życzenia, a lody świderki kojarzone są z lodami niskiej jakości bez wyrazistego smaku. Nasza firma jako pierwsza wychodząc naprzeciw trendom rynkowym wprowadziła świderki na bazie owoców. Lody nie muszą być kojarzone z niezdrowym, tuczącym deserem. Nasze lody to zdrowy, odżywczy i treściwy deser, który możemy zaproponować każdemu. Vegagastro we współpracy z firmą Sempre ma przyjemność przedstawić Państwu nowe rozwiązanie, które pozwoli sprostać nawet najbardziej wygórowanym oczekiwaniom i zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jako jedyni jesteśmy w stanie zaoferować automaty do produkcji lodów, które dają możliwość produkcji lodów na owocach. Zapraszamy do spróbowania naturalnych lodów z kawałkami owoców, których produkcja jest możliwa wyłącznie w automatach marki Electro Freeze.
-
2013-07-19 | Komentarze: 0
Szkolenia z ochrony środowiska dla branży spożywczej
W dniach 19-23 sierpnia 2013 r. w Warszawie odbędzie się cykl szkoleń dotyczący obowiązków w zakresie ochrony środowiska dla podmiotów związanych z branżą spożywczą.
-
2013-01-31 | Komentarze: 0
Jak uzyskać kremową konsystencję lodów?
Jedną z technik otrzymywania lodów o wspaniałej, delikatnej i kremowej konsystencji jest zachowanie odpowiedniej ilości bąbelków powietrza w masie lodowej. Jest ona wytwarzana w temperaturze 5ºC a następnie schładzana do temperatury przechowywania, czyli -25ºC ale w trakcie tego procesu lody tracą bąbelki powietrza. Efekt ten może być w znacznym stopniu zredukowany dzięki wykorzystaniu większej ilości tłuszczu przy produkcji, ale tego na pewno nie życzy sobie klient!
1 2 3 4 następna »