Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: granita

Liczba znalezionych wiadomości: 7

  • 2013-11-29 | Komentarze: 0

    SPM GT TOUCH od: Frizpol

    Wielofunkcyjna maszyna do lodów, granity, mrożonego jogurtu, mrożonej kawy, sorbetu.

  • 2013-05-02 | Komentarze: 0

    Historia GELATO

    Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.

  • 2013-03-28 | Komentarze: 0

    Seminaria Lodziarskie 2013 zakończone!

    Seminaria Lodziarskie to doroczne spotkanie branży organizowane przez Przedsiębiorstwo Savpol, włoską firmę Fabbri oraz Firmę Miran Sp. z o.o.. Dodatkowo, w tym roku do grona organizatorów dołączył Valmar Global, będący producentem światowej klasy maszyn do produkcji lodziarskiej. Celem seminariów jest przekazywanie wiedzy oraz wymiana doświadczeń pomiędzy uczestnikami, którzy poza wiedzą mają także bogatą praktykę. Przedstawiamy podsumowanie tegorocznych Seminariów Lodziarskich.

  • 2011-06-13 | Komentarze: 0

    Podwójna siła orzeźwienia

    Lody to niezastąpiony deser na upalne dni, który posiada w swojej ofercie każdy lokal. Należy w swoim menu mieć jednak coś więcej by wyróżniać się na tle konkurencji. Kolorowa granita oraz mrożony, kremowy deser – to przysmaki, które podbijają zagraniczne rynki. Każdy z produktów ma duży potencjał gdyż można je przygotować na wiele sposób.

  • 2011-04-22 | Komentarze: 0

    Nowe trendy w Polsce - MIX smaków, MIX pomysłów - JEDNO urządzenie!

    Tego lata, które według meteorologów będzie bardzo upalne, w Polsce królować będą lekkie i orzeźwiające przysmaki. Zgodnie ze światowymi trendami największym zainteresowaniem cieszą się mrożone jogurty oraz włoskie desery rodem z Sycylii – granita. Obydwa proponowane desery są proste oraz szybkie w przygotowaniu, co więcej dostępne w wielu wariantach .

  • 2011-04-22 | Komentarze: 0

    Płynna masa lodowa i granita - hit lata!

    Co raz więcej sprzedawców decyduje się na stosowanie gotowych, płynnych mas lodowych w swoich punktach gastronomicznych. Co przemawia za tym wyborem? Powodów jest kilka. Najważniejszym jest doskonały, zawsze taki sam smak lodów, które powstają z takiej mieszanki.

  • 2006-07-19 | Komentarze: 0

    Smak lata w kryształkach lodu

    Kwaskowaty smak owoców zawarty w drobinkach pokruszonego lodu, przybranych soczystymi pomarańczami, to kwintesencja granity. Granita o konsystencji sorbetu z kryształkami lodu długo pozostaje zimna, a dobrze przyrządzona odpowiednio gasi pragnienie. Doskonale nadaje się do serwowania w upalne dni, a nawet przez cały rok, szczególnie w miejscach, gdzie panuje gorąca atmosfera, jak np. w dyskotekach czy pubach. W Polsce granita nie jest jeszcze popularna, jednak dystrybutorzy urządzeń i komponentów do jej produkcji mają nadzieję, że niebawem przyjdzie na nią moda.

Strona 1 z 1
 1