Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: cukier w lodach

Liczba znalezionych wiadomości: 9

  • 2018-02-06 | Komentarze: 0

    Technologia Ishida zapewnia wysoką jakość lodów klasy premium

    Systemy inspekcji X-ray oraz waga kontrolna z Ishida Europe wspomagają utrzymanie najwyższych standardów jakości dla nowej luksusowej odmiany lodów. Kontrola X-ray stanowi zabezpieczenie przed ciałami obcymi, a waga kontrolna zapewnia poprawną wagę.

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2014-03-10 | Komentarze: 0

    ATHENAEUM - niezwykle miejsce szkoleniowe w firmie Comprital S.p.A

    Firma Comprital, jeden z czołowych włoskich producentów półproduktów do lodów, od lat prowadzi w swojej siedzibie w Settala kursy doszkalające lodziarzy w zakresie lodziarstwa, jak i cukiernictwa. Obecnie Comprital całkowicie zmienia Athenaeum, swoje centrum profesjonalnego kształcenia, zarówno w sensie architektonicznym, jak i merytorycznym.

  • 2010-07-01 | Komentarze: 0

    Frużeliny deserowe w ofercie PROSPONY

    Idealny dodatek do lodów, gofrów, deserów owocowych. Ładne owoce w połyskującym żelu. Produkt bez sztucznych barwników.

  • 2010-04-15 | Komentarze: 0

    Zestaw do dekoracji NOWOŚĆ!

    Nowy produkt Prospony – zestaw do dekoracji z owoców kandyzowanych.

  • 2008-01-28 | Komentarze: 0

    Pierwsze lody w nowożytnej Europie

    Lody – można się śmiało o to założyć – są czymś, co lubią chyba wszyscy. Gdybyśmy jednak żyli kilkaset lat temu, większość z nas nigdy by lodów w swoim życiu nie spróbowała. W owych czasach jadali je bowiem wyłącznie arystokraci.

  • 2007-04-25 | Komentarze: 0

    Kto i dokładnie kiedy wynalazł lody?

    Lody – można się śmiało o to założyć – są czymś, co lubią chyba wszyscy. Gdybyśmy jednak żyli kilkaset lat temu, większość z nas nigdy by lodów w swoim życiu nie spróbowała. W owych czasach jadali je bowiem wyłącznie arystokraci.

  • 2006-08-21 | Komentarze: 6

    Koral w sezonie 2006

    Przedsiębiorstwo Produkcji Lodów KORAL z siedzibą w Nowym Sączu będące własnością braci Józefa i Mariana Koral rozpoczęło swoją działalność w 1979 roku w Limanowej. Z małego zakładu rzemieślniczego produkującego lody cukiernicze na przestrzeni wielu lat firma przekształciła się w największego w Polsce producenta lodów.

  • 2006-04-28 | Komentarze: 0

    LODY BEZ KALORII

    Obniżanie kaloryczności potraw, a szczególnie przysmaków to jeden z wiodących trendów w produkcji żywności ostatnich lat. Popularny także w branży lodziarskiej. W USA funkcjonuje już od kilku dobrych lat, w Hiszpanii od około 8, teraz przyszedł czas na inne kraje. W typowej recepturze lodów, których 100 g ma około 200 kcal najwięcej energii pochodzi z tłuszczów. Spore ilości energii zawarte są też w serwatce, mleku oraz w cukrze.

Strona 1 z 1
 1