Polub nas na facebooku

Wyniki wyszukiwania dla frazy: baza do lod

Liczba znalezionych wiadomości: 11

  • 2014-03-14 | Komentarze: 0

    Giubileo - doskonałość lodów tradycyjnych

    Produkcja lodów tradycyjnych osiągnęła dziś, nie tylko w Polsce, ale właściwie na całym świecie, pewien poziom jakościowy, który można by nazwać stałym, gdyby spojrzeć na temat w szerszej perspektywie. Receptury lodziarzy są mniej lub bardziej poprawne, a konsument ma możliwość wyboru spośród produktów odróżniających się właściwie tylko smakiem i formą podania.

  • 2014-03-12 | Komentarze: 0

    Ernst Knam - Król czekolady

    Szef, cukiernik, mistrz czekolady, urodzony w Niemczech, na stałe związał się z Włochami . Początkowo pracował z największymi szefami kuchni w znanych restauracjach, a w 1992 roku otworzył w Mediolanie własną cukiernię L’Antica.

  • 2014-03-03 | Komentarze: 0

    Nowości Comprital na Targach Expo Sweet w Warszawie

    Firma Comprital w czasie 30 lat działalności wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które na stałe zmieniły branżę lodziarską. Do takich rewolucyjnych nowości należały z pewnością produkty gotowe, czyli linia Speedy, integratory pozwalające na poprawę jakości gotowych lodów bez konieczności ponownego bilansowania mieszanki czy bazy bez tłuszczów roślinnych.

  • 2014-02-10 | Komentarze: 0

    Aromitalia - ponad 70 lat doświadczenia w produkcji komponentów do lodów

    Aromitalia od kilku dekad jest synonimem wysokiej jakości, wygody oraz ogromnej elastyczności tworzenia wyśmienitych lodów.

  • 2011-06-13 | Komentarze: 0

    Podwójna siła orzeźwienia

    Lody to niezastąpiony deser na upalne dni, który posiada w swojej ofercie każdy lokal. Należy w swoim menu mieć jednak coś więcej by wyróżniać się na tle konkurencji. Kolorowa granita oraz mrożony, kremowy deser – to przysmaki, które podbijają zagraniczne rynki. Każdy z produktów ma duży potencjał gdyż można je przygotować na wiele sposób.

  • 2011-05-24 | Komentarze: 0

    Dobry start – pewny sukces!

    Któż z nas nie marzy o lokalu pełnym zadowolonych klientów. Doświadczenie pokazuje, że bardzo ważne jest by zapewnić różnorodność, aby każdy znalazł coś dla siebie.

  • 2011-04-22 | Komentarze: 0

    Nowe trendy w Polsce - MIX smaków, MIX pomysłów - JEDNO urządzenie!

    Tego lata, które według meteorologów będzie bardzo upalne, w Polsce królować będą lekkie i orzeźwiające przysmaki. Zgodnie ze światowymi trendami największym zainteresowaniem cieszą się mrożone jogurty oraz włoskie desery rodem z Sycylii – granita. Obydwa proponowane desery są proste oraz szybkie w przygotowaniu, co więcej dostępne w wielu wariantach .

  • 2011-02-15 | Komentarze: 1

    Lodowa eksplozja Martin Braun!

    Rok 2011 to dla Martin Braun, światowego lidera w branży cukierniczej i piekarniczej, rok pod znakiem lodowych inspiracji. Już teraz z myślą o zbliżającym się Dniu Dziecka wprowadził do oferty specjalną edycję hitu rynkowego, lodowego dodatku VarieGó Choco Frizzy z musującymi kuleczkami. Nie jest to jedyna nowość, którą zaprezentuje koncern podczas targów Expo Sweet 2011. Czym jeszcze zaskoczy Martin Braun?

  • 2010-04-01 | Komentarze: 0

    Podsumowanie Targów EuroGastro 2010

    Już po raz 14 profesjonaliści z branży HoReCa mieli okazję spotkać się na największej i najważniejszej dla nich imprezie targowej w Polsce. Szeroka oferta czołowych producentów i dostawców usług, tłumy zwiedzających, spektakularne konkursy, pokazy i spotkania merytoryczne – to wszystko sprawiło, iż EuroGastro po raz kolejny okazało się idealnym miejscem dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek restauracyjny.

  • 2009-06-17 | Komentarze: 0

    Sorbety - orzeźwiające lody prosto z natury

    Sorbety Zielonej Budki to zamrożony miąższ owocowy lub naturalne soki owocowe, urzekające aromatem, puszystą konsystencją i intensywnym kolorem. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, sorbety nie zawierają tłuszczu i są znacznie mniej kaloryczne od większości lodów dostępnych na rynku.

Strona 1 z 2
 1  2   następna »