Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Smaki Świata – kolejne szkolenia w Centrum Szkoleniowym Savpol

2014-06-09

W Centrum Szkoleniowym Savpol w dniach 19-22.05.2014 odbył się cykl szkoleń zorganizowanych wspólnie przez Savpol oraz Fabbri.

Warsztaty poprowadził Domenico Costanza – Mistrz Cukiernictwa i Międzynarodowy Technolog Fabbri.

Szkolenia trwały cztery dni, dwa pierwsze były dedykowane dla branży gastronomicznej, dwa kolejne kierowane do cukierników. Motywem przewodnim warsztatów było przedstawienie uczestnikom różnorodnego zastosowania produktów Fabbri, które coraz częściej stosuje nie tylko w lodziarstwie, ale także w cukiernictwie czy gastronomii, tworząc przy tym proste a zarazem bardzo wysublimowane desery.

Podczas warsztatów dla branży gastronomicznej przyrządzano m.in. Krem Angielski, Krem Brule, Panna Cotta z Mascarpone oraz Karmelizowaną Figą, Semifreddo, Ciasteczka Wiedeńskie, Ciasteczka Migdałowe czy Tiramisu.
Cukiernicy natomiast przygotowywali m.in. Tort Amore Mio, Tort Mascarpone z Figami i Orzechami Włoskimi, Tort Bananowo-Czekoladowy, Tort Linz, Tiramisu.

Domenico starał się przekazać swoje artystyczne spojrzenie na cukiernictwo, pasję i zamiłowanie do przygotowywania deserów, a także pokazał jak w prosty sposób urozmaicić znane cukiernikom, szefom kuchni desery i podnieść je do jakości premium.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w szkoleniach. Mamy nadzieję, że Domenico zainspirował Państwa nowymi pomysłami, które wykorzystają Państwo w swojej codziennej pracy.

Serdecznie zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnych szkoleniach.

szkolenie
tort
szkolenie 2
deser

Źródło: Savpol Sp. z o.o.