Polub nas na facebooku

Nowy, ulepszony Pastochef RTL

2010-12-21

Primulator wprowadza na Polski rynek nową, ulepszoną wersję wielofunkcyjnej maszyny cukierniczej Pastochef RTL firmy Carpigiani.

Jest to już piata generacja tego bardzo popularnego urządzenia. Urządzenie miksuje, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze. Pastochef RTL posiada 45 w pełni automatycznych programów oraz 5 programów dowolnych. Każdy z nich zawiera typowe temperatury i odpowiednio dobrane składy mieszanki dla konkretnych produktów. Programy te mogą być modyfikowane według uznania i potrzeb. Dla cukiernictwa dedykowane jest 18 cykli pracy, pozwalających na stworzenie podstawowych przepisów w nowoczesnej cukierni, takich jak: Lemon Cream, Bavarian Cream, Tiramisu, konfitury owocowe, Advocat.

Dodatkowo urządzenie posiada cztery programy lodowe, dziewięć dla czekolady, siedem programów specjalistycznych (np. jogurt), siedem gastronomicznych. Pastochef RTL jest wyposażony w najnowsze technologie opracowane przez CARPIGIANI pozwalające na podgrzewanie oraz schładzanie przy użyciu „suchego” systemu Bain-Marie (system grzania i chłodzenia). Dzięki temu opatentowanemu systemowi można przygotowywać nawet niewielkie porcje produktu, bez ryzyka przypalenia na powierzchni zbiornika. Urządzenie działa w bardzo wysokim reżimie parametrów pracy. Dzięki zaawansowanej technologii można uzyskać dokładność czasu pracy do 30 sekund w temperaturze o dokładności do 1 ⁰C. Dodatkowo wielofunkcyjne mieszadło posiada osiem różnych trybów mieszania, od wolnego do szybkiego, od ciągłego do pracującego w odstępach czasu, aby wymieszać każdy rodzaj składników. Opatentowany system spustowy pozwala na płynną regulację wydawania produktów. PRIMULATOR cyklicznie organizuje prezentacje maszyn CARPIGIANI PASTOCHEF RTL. Osoby zainteresowane prosimy o bezpośredni kontakt.