Polub nas na facebooku

Nowości Comprital na Targach Expo Sweet w Warszawie

2014-03-03

Firma Comprital w czasie 30 lat działalności wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które na stałe zmieniły branżę lodziarską. Do takich rewolucyjnych nowości należały z pewnością produkty gotowe, czyli linia Speedy, integratory pozwalające na poprawę jakości gotowych lodów bez konieczności ponownego bilansowania mieszanki czy bazy bez tłuszczów roślinnych.

W ostatnich latach konsumenci stają się coraz bardziej świadomi zdrowotnie i chcą wiedzieć jakie składniki znajdują się w żywności. Wiele surowców dotychczas powszechnie stosowanych jako dodatki funkcjonalne do żywności jest obecnie postrzegane jako produkty szkodliwe, szczególnie gdy nazwa jest niezrozumiała dla konsumenta. Comprital i tym razem wyszedł naprzeciw oczekiwaniom rynku i rozpoczął realizację projektu pod nazwą „Giubileo Experience”. Projekt to najwłaściwsze określenie dla tego przedsięwzięcia , ponieważ obejmuje on nie tylko specjalną linię produktów , z których wyeliminowano emulgatory i wszystkie syntetyczne substancje dodatkowe , a jedynymi stabilizatorami są mączka nasion chleba świętojańskiego i pektyna, ale również cały szereg przedsięwzięć ,takich jak konkurs „Puchar Giubileo”, wsparcie marketingowe dla uczestników programu, klub Giubileo Experience oraz dostęp do licznych szkoleń.

Program grupuje prawdziwych pasjonatów lodziarstwa, którzy chcą produkować lody zdrowe, zawierające składniki akceptowane i uważane przez konsumenta za naturalne i zdrowe, bez emulgatorów, sztucznych barwników i aromatów. Z dodatkiem cukru trzcinowego i winogronowego, na świeżych owocach, mleku i śmietance.

W 2012 roku włoska ekipa narodowa zdobyła złoty medal na Mistrzostwach Świata Coppa del Mondo della Gelateria, pracując na produktach Giubileo. Ten sukces był potwierdzeniem prawdziwie mistrzowskiej jakości tej linii.

Firma Comprital przedstawiła na ostatnich targach nowości, które również należą do gamy produktów z czystą etykietą.

Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital
Bardzo duże zainteresowanie wzbudziła baza do produkcji lodów czekoladowych „Cioccolato di Knam ‘’ zrobiona wg autorskiej receptury Ernsta Knama, zwanego we Włoszech „Królem czekolady”. Produkt zawiera mieszankę wyselekcjonowanych odmian kakao pochodzących wyłącznie z afrykańskich plantacji oraz czekoladę w ilości ponad 10%. Dodatek surowego cukru trzcinowego Golden Caster i cukru winogronowego łączy się perfekcyjnie z lekko owocowym, karmelizowanym smakiem ziaren kakao. Produkt jest w postaci proszku, nie zawiera tłuszczów roślinnych ani emulgatorów. Jest kompletną bazą, do opakowania 1,3 kg dodaje się 2,8 l ciepłego mleka i gotowe!

Zawsze tak samo smaczne, kremiste i pełne lody czekoladowe w kolorze mahoniu. Ze względu na brak emulgatorów i użycie naturalnych składników, jak mączka nasion chleba świętojańskiego, etykieta gotowego produktu jest bardzo pozytywnie postrzegana przez konsumenta finalnego. Nie zawiera barwników, sztucznych aromatów a wyłącznie starannie dobraną kombinację ekstraktu wanilii i innych przypraw.

Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital
Kolejna nowość zaprezentowana przez Comprital to „Smart” - lekkie, kompaktowe urządzenie do dozowania kremu czekoladowego. „Gianduiotta” to delikatny, smakowity krem czekoladowo-orzechowy, którym można napełnić rożek waflowy przed nałożeniem lodów, może być smacznym dodatkiem do kawy, dekoracją deseru lub samodzielnym deserem z dodatkiem bitej śmietany. Wypełniony czekoladowym kremem wafelek stanowi pyszne zakończenie przyjemności jedzenia lodów, pozostawia w ustach czekoladowy smak a przede wszystkim, pozwala wzbogacić ofertę i zaoferować konsumentom coś, co spowoduje, że wrócą po kolejną porcję..

Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital
GIANDUIOTTA – ten sam krem, którym możemy napełnić waflowy rożek jest wyśmienitą bazą do produkcji lodów Gianduia o najwyższej jakości. To kompletny produkt zawierający wszystkie składniki, po rozpuszczeniu w mleku w proporcji 60% mleka i 40% produktu jest gotową do mrożenia bazą. Tak przygotowane lody zawierają ponad 45% suchej masy, są bardzo kremowe i mogą być przechowywane w kuwecie przez wiele dni bez żadnych problemów.

Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital
Kolejna z nowości, które warto przedstawić to „Soluzione Frutta” – płynna baza do sorbetów i granity z owoców. Nie zawiera emulgatorów, tłuszczów ani mleka i jego pochodnych, z jedynym stabilizatorem, pektyną. Zawiera wyłącznie naturalne składniki, dobrze znane finalnemu konsumentowi (cukier trzcinowy, cukier winogronowy, pektyna). W lodziarni ma wiele zastosowań, do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców, do granity zrobionej wyłącznie z owoców, zwanej we Włoszech „cremolatą”, jest również idealnym stabilizatorem do śmietany w automatach do śmietany.

Przedstawione nowości będą doskonałym uzupełnieniem oferty każdej lodziarni i pozwolą na zaproponowanie klientom nowych propozycji.

Ewa Krasoń

Źródło: Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital





Nowości

2014-04-11 08:34:45 | Komentarze: 0

Crema Caffe – nowość Segafredo na gorące dni

Lato to okres dający gastronomom możliwość zwiększenia obrotów w swoich lokalach. Ogródki to idealne miejsce na sprzedaż sorbetu kawowego czy kawy mrożonej. W przeddzień rozpoczęcia sezonu letniego, Segafredo Zanetti proponuje rozwiązanie, która pomoże utrzymać wysoką sprzedaż produktów kawowych w gorące dni - mrożoną kawę UHT Crema Caffe.

Rozpocznij sezon lodowy z nowymi smakami!

Nowa karta i nowy smak lodów

Lodel - debiuty 2014

Nowości lodowe firmy Fabbri na targach Expo Sweet 2014

Soforek na Expo Sweet 2014

Sprawdź czy jesteś PINK czy BLACK

Nowości Nestle na 2013 rok

Nowe smaki lodów od Multi Ice

Lodel prezentuje FREEZERR EcoTwin - oryginalną maszynę do lodów świderków 2+mix