Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Katalog Vegagastro

2014-04-28

Profesjonalne technologie dla lodziarni!

Katalog do pobrania
katalog Vegagastro



W katalogu zaprezentowane są:

- automaty do lodów świderków, lodów włoskich, sorbetów oraz mrożonego jogurtu
- automaty do lodów włoskich oraz mrożonego jogurtu
- automaty do lodów włoskich
- automaty do bitej śmietany i kremu
- urządzenia do produkcji lodów gałkowych
- szafa szokowa

- szafy mroźnicze i chłodnicze
- dojrzewalniki
- frezery
- witryny do lodów oraz zabudowa baru ITAL PROGET
- granitory
- urządzenia cukiernicze
- kompaktowa maszyna do lodów
- drobny sprzęt gastronomiczny


Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

Źródło: Vegagastro

Pliki do pobrania




Świat lodów

2013-05-02 11:52:53 | Komentarze: 0

Historia GELATO

Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.

Świat lodów, czyli krótka klasyfikacja mrożonego deseru

LODMAR – kompleksowe wyposażenie Twojej lodziarni

Jak uzyskać kremową konsystencję lodów?

Sekrety lodów Häagen-Dazs

Lody MÖVENPICK– wyszukany smak luksusu

LODY - jemy coraz częściej, kupujemy coraz lepsze

Lody z Frużeliną

Magnum Gold?! Cenniejsze niż złoto!

Lody – jak czerpać z nich jeszcze więcej „P”- przyjemności?