Polub nas na facebooku

Goledn Sparkle: Letnie desery pełne słońca, czyli Martin Braun dekoruje złotem

2011-07-11

Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, po sukcesie sprzedażowym błyszczących sosów do lodów i deserów Cresco Italia*, wprowadza na polski rynek światowy hit cukierniczy: złotą pastę Golden Sparkle do dekoracji wyrobów cukierniczych. Produkt dostępny wyłącznie w ofercie Martin Braun to kolejna propozycja z linii słodkie blaski lata. Na prośbę Klientów od czerwca dostępna jest w Polsce również biała wersja czekoladowego kremu do dekoracji Covela.

Pasta Golden Sparkle odniosła wielki sukces sprzedażowy w wielu krajach świata. To zaawansowany technologicznie, najwyższej jakości produkt z nieskończoną ilością możliwości zastosowań. Zachodni cukiernicy chwalą go za wydajność, łatwość użycia i bardzo efektowny wygląd końcowy. Od maja br. złota pasta do dekoracji dostępna jest w Polsce.

Nowa pasta żelowa Martin Braun nadaje produktom szlachetny, złoty blask. To idealna propozycja do dekoracji wyrobów cukierniczych, deserów, lodów, ciast, a nawet owoców. Polecany szczególnie latem, gdy w promieniach słońca produkt mieni się pięknym blaskiem.

Golden Sparkle to skoncentrowany, bardzo wydajny produkt. Małe dozowanie zapewnia ekonomiczne użycie w zależności od indywidualnych potrzeb zastosowań. Nowa pasta żelowa posiada wielorakie możliwości zastosowania: od nakładania, marmurkowania i mieszania z wszystkimi wodnymi polewami, żelami i toppingami, do ozdabiania owoców, dekorowania tortów i deserów. Idealna do nabłyszczania również polew czekoladowych. Po dodaniu do czekolady, sosu lub żelu nadaje mu błyszczącą strukturę. Złota pasta świetnie sprawdza się zarówno z polewami na bazie wody, miesza się lub tworzy marmurek, jak i w połączeniu z żelami na zimno. Bardzo ważną cechą nowego produktu Martin Braun jest odporność na zamrażanie oraz kwaśne środowisko. Golden Sparkle, dostępny w ekonomicznych opakowaniach po 1 kg, gwarantuje złoty efekt na każdym wyrobie cukierniczym.

- Sukces sprzedażowy gotowych błyszczących sosów do lodów i deserów Cresco Italia*, zachęcił nas do kontynuacji prezentowania polskim Klientom produktów z linii słodkie blaski lata. Tym razem wprowadzamy półprodukt, który zapewni cukiernikom większe możliwości zastosowania według indywidualnych potrzeb. W przeciwieństwie do innych produktów tego typu dostępnych na rynku, Golden Sparkle nie jest gotowym produktem, ale pastą żelową do wykonywania różnego rodzaju dekoracji, dzięki czemu nie ogranicza kreatywności użytkownika. Cieszę się, że premiera złotej pasty przypadła właśnie na lato, gdyż jest to idealny czas na zaprezentowanie wszystkich blasków tego produktu – podsumowuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o.

Ogromne zainteresowanie i sukces wśród polskich cukierników kremu czekoladowego Covela, przyczynił się do wprowadzenia jego letniej wersji: kremu Covela biały. Martin Braun poszerza tym samym ofertę kremów z popularnej wśród Klientów linii „prosto z wiaderka”.

Nowy produkt to odpowiedź na ogromne zainteresowanie w Polsce swoim poprzednikiem kremem Covelą czekoladowym. Krem Covela biały, wyprodukowany przez Martin Braun w Niemczech przy zastosowaniu najnowszych technologii, to produkt do nadziewania oraz dekoracji produktów cukierniczych. Cechuje go wyjątkowa łatwość w użyciu, gotowy do użycia „na zimno” bezpośrednio z wiaderka. Dzięki swojej gęstej konsystencji jest bardzo wydajny i w łatwy sposób łączy się z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem, więc można dowolnie zmieniać i podkreślać smak wyrobów. Nowy krem Martin Braun znajduje idealne zastosowanie przekładaniu ciast, wafli, pralin i tortów, jako dekoracja oraz do szprycowania, może być również ubijany. Biały kolor, delikatny połysk oraz waniliowa nuta smakowa sprawia, iż jest to idealny produkt na letnie wariacje cukiernicze.

- Covela biały to krem, który wprowadziliśmy do naszej oferty po rewelacyjnym przyjęciu jego czekoladowej wersji. Krem Covela czekoladowy zdobył ogromne uznanie polskich cukierników i szybko stał się bardzo popularnym składnikiem wielu ciast. Krem Covela biały świetnie wypadł w testach i recepturach przeprowadzonych zarówno w Niemczech, jak i w Polsce. To produkt, który spełnia wszystkie oczekiwania naszych Klientów. Wierzę, że zdobędzie takie samo zaufanie jak jego poprzednik – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o.

Więcej o Golden Sparkle oraz Covela Biały oraz receptury na stronie internetowej: www.martinbraun.pl

Szczegółowe informacje można uzyskać również w Biurze Obsługi Klienta Martin Braun:
nr tel. (+48 22) 814 52 59, e-mail: info@martinbraun.pl


Nowe sosy Cresco Italia (wyłącznie w ofercie Martin Braun) to jedyne tego typu smaki na rynku polskim. Zarówno atrakcyjny sos „różowy-błyszczący”, jak i o „smaku gumy do żucia” to zaawansowane technologicznie produkty. Stworzone z myślą o dzieciach, nie zawierają sztucznych barwników. Koncern posiada jeszcze całą paletę innych smaków sosów. Od innowacyjnych o smakach: tiramisu, ajerkoniak, toffi, po znane i cenione od lat: o smaku czekoladowym oraz truskawkowe, malinowe i owoce leśne. Sosy owocowe zawierają aż 17-26% owoców i nie zawierają sztucznych barwników. Od maja br. wszystkie sosy Cresco Italia dostępne są w sprzedaży w nowych butelkach. Zgodnie ze światowymi trendami nowe butelki mają ergonomiczny kształt, ułatwiający trzymanie w ręku. Są wykonane z miękkiego tworzywa, dzięki czemu nie powodują u konsumenta wysiłku przy wyciskaniu sosu. Nowa, kolorowa szata graficzna sprawia, iż produkt atrakcyjnie prezentuje się np. na ladzie z lodami. Butelka posiada także zdjęcia smaku z dwóch stron, dzięki czemu jest on widoczny zarówno dla sprzedawcy, jak i Klienta. Nowe butelki wyposażono także w nowe nakrętki. Oprócz praktycznej funkcji niekapki, posiadają klapkę, która zabezpiecza przez kurzem i owadami. Nakrętka posiada płaski wierzch, więc butelka może być stawiana również na nakrętce. Nowe sosy Cresco Italia idealne m.in.: do lodów, deserów, naleśników i gofrów.

Źródło: Dział Promocji Martin Braun





Ciekawostki

2014-02-20 13:50:18 | Komentarze: 0

Gra mobilna Lody Bonano jest już dostępna do pobrania na urządzenia z systemami iOS i Android.

LodyBonano to darmowa gra dla wszystkich miłośników lodowych przysmaków. Pozwala przenieść się w magiczny świat produkcji lodów i poznać krok po kroku etapy ich przygotowywania. Każdy może wcielić się w prawdziwego lodziarza i stworzyć wymarzony smakołyk.

Jak zrobić wegetariańskie lody w domu

Deserowe lato z sosami Terravita

Dieta wegetariańska – dieta przyszłości?

Pokolenie CAFÉ LATTE?

Kawowy Savoir Vivre

Szklanki Venezia, Boston i Dalia firmy Steklarna Hrastnik – towarzysze niezapomnianych chwil

Polacy na diecie lubią bakaliowe!

Polacy stają się lodożerni

Lodowy portal ICE-MASTRY.PL w nowej kreacji