Polub nas na facebooku

5 rzeczy, które musisz wiedzieć mając lodziarnię

2013-02-12

Każdy z rzemieślników lodziarskich codziennie stawia sobie pytanie – jak zwiększyć sprzedaż i pozyskać nowego klienta? Odpowiedź na to pytanie, tylko z pozoru jest prosta...

Trzeba postawić na surowce i sprzęt wysokiej klasy. Tylko jak je wybrać? Informacje znajdą Państwo na Seminariach Lodziarskich 2013 dedykowanych profesjonalistom, pasjonatom i początkującym w branży lodziarskiej. Co roku organizują je firmy Savpol Sp. z .o.o., Fabbri, Valmar Global oraz Miran Ice Cones. Impreza odbywa się w marcu w czterech miastach – Czeladź, Kraków, Rzeszów, Wrocław. Imprezę prowadzą znani i lubiani technolodzy Savpol - Szymon Wolański i Raffaele Derosa.


5 rzeczy które musisz wiedzieć czyli w programie m.in.:

1. Nowości produktowe

Smaki z napisem NOWOŚĆ są zawsze najbardziej poszukiwane przez klientów. Czekoladę, truskawkę czy śmietankę kochają wszyscy, ale… Polacy stale rozglądaj się za czymś nowym. Lubią łączyć znane z nieznanym przełamując w ten sposób standardowe smaki. Fabbri na ten sezon proponuje kilka nowości. Wśród nich smak piernikowy i kanapki z nutty. Uczestnicy podczas imprezy będą mieli niepowtarzalną okazję spróbowania ich i ocenia jak bardzo są dobre!


2. Trendy

W styczniu odbyły się targi SIGEP we włoskim Rimini. To właśnie tam świat lodziarski wyznacza trendy na cały sezon. Podobnie jak w ubiegłym roku będzie panować moda na desery typu light and fit. W ten trend świetnie wpisuje się jogurt mrożony, który technolodzy zaprezentują podczas pokazów. Kremowy specjał podbił serca ludzi na całym świecie. Jego główną cechą jest możliwość kreowania smaku. Wszystko zależy od delipasty Fabbri, dodatków czy sosów gourmet Fabbri jakie dodamy.




3. Maszyny

To niewątpliwie bijące serca każdej lodziarni. Intuicyjny, prosty w obsłudze wielofunkcyjny frezer czy szokówka skracają i upraszczają proces produkcyjny. Dodatkowo popełnia się mniej błędów przy pracy, a to przenosi się na koszty – nie trzeba płacić za zniszczone komponenty czy surowce. Gotowe lody zawsze są pyszne i mają aksamitną konsystencję.

Podczas Seminariów przedstawiciele Valmar Global zaprezentują bogatą ofertę maszynową, pomogą przy wyborze oraz doradzą urządzenie właściwe dla danej lodziarni.


4. Receptury

Dobrze wyważone, sprawdzone receptury to najważniejsza pomoc dla rzemieślnika lodziarskiego. Technolodzy Szymon Wolański i Raffale Derosa przedstawią te, które sprawdzili już w różnych warunkach produkcyjnych, a efektem końcowym zawsze są świetne i kremowe lody.


5. Coś więcej niż lody

W punkcie lodziarskim dobrze mieć także słodkości, desery, które lodami nie są. Takie poszerzenie oferty pozwoli nam dotrzeć do jeszcze większego grona klientów, którzy zadowoleni będą wracali i polecali lokal znajomym. Co można zaproponować? Niech to pozostanie słodką tajemnicą, którą organizatorzy zdradzą dopiero podczas Seminariów Lodziarskich.


Na dodatkową osłodę każdego ze spotkań Organizatorzy przygotowali konkurs „POJEDYNEK MISTRZÓW” z atrakcyjnymi nagrodami ufundowanymi przez Organizatorów i Patronów Medialnych.


Terminarz:
11.03 – Wrocław
12.03 – Czeladź
14.03 – Kraków
15.03 – Rzeszów


Więcej na www.savpol.pl/seminaria

Kontakt do Organizatora
Daria Jasmer – T.: 512 416 465, d.jasmer@savpol.pl
Szymon Wolański – T.: 512 416 490

Patronat medialny
Lody.com.pl, Bake&Sweet, Cukiernictwo, Mistrz Branży, Przegląd Piekarski i Cukierniczy, W Piekarni, W Cukierni


Regulamin dostępny w siedzibie Przedsiębiorstwa Savpol Sp. z o.o.

Źródło: www.savpol.pl