Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Wyszukiwarka

Świat lodów

Liczba znalezionych wiadomości: 50

  • 2014-04-28 | Komentarze: 0

    Katalog Vegagastro

    Profesjonalne technologie dla lodziarni!

  • 2013-05-02 | Komentarze: 0

    Historia GELATO

    Istnieje powszechne przekonanie, że Marco Polo przywiózł lody do Włoch ze swojej podróży do Chin. Jednak, podobnie jak z opowieścią o jego wprowadzeniu makaronu do Włoch, są problemy wynikające z historii. Przyjmuje się, że zarówno Chiny, jak i starożytna Persja były wśród pierwszych kultur, w których rozwinął się deser z owocami i kruszonym lodem lub śniegiem górskim. Należy jednak zaznaczyć, że podobnych odkryć dokonano w licznych kulturach, które miały dostęp do lodu i coś słodkiego do dodania.

  • 2013-04-24 | Komentarze: 0

    Świat lodów, czyli krótka klasyfikacja mrożonego deseru

    Lody to nic innego jak zamrożona mieszanka produktów mlecznych (lody mleczne) bądź wody (lody wodne) z dodatkami smakowymi lub zamrażanie masy złożonej z owoców, cukru i wody (sorbet).

  • 2013-03-25 | Komentarze: 0

    LODMAR – kompleksowe wyposażenie Twojej lodziarni

    Lodmar – firma z wieloletnim doświadczeniem w branży urządzeń do gastronomii, jest wyłącznym dystrybutorem maszyn do produkcji lodów, bitej śmietany, shake renomowanej amerykańskiej firmy TAYLOR.

  • 2013-01-31 | Komentarze: 0

    Jak uzyskać kremową konsystencję lodów?

    Jedną z technik otrzymywania lodów o wspaniałej, delikatnej i kremowej konsystencji jest zachowanie odpowiedniej ilości bąbelków powietrza w masie lodowej. Jest ona wytwarzana w temperaturze 5ºC a następnie schładzana do temperatury przechowywania, czyli -25ºC ale w trakcie tego procesu lody tracą bąbelki powietrza. Efekt ten może być w znacznym stopniu zredukowany dzięki wykorzystaniu większej ilości tłuszczu przy produkcji, ale tego na pewno nie życzy sobie klient!

  • 2013-01-15 | Komentarze: 0

    Sekrety lodów Häagen-Dazs

    Marka Häagen-Dazs jest dobrze znana wielbicielom lodów niemal na całym świecie i nikomu jej przedstawiać nie trzeba. Mniej znana, a nie mniej emocjonująca niż same lody jest historia ich powstania, a kto poda znaczenie nazwy przed skończeniem artykułu – beczkę miodu albo raczej lodów.

  • 2013-01-14 | Komentarze: 0

    Lody MÖVENPICK– wyszukany smak luksusu

    Szwajcarskie lody MÖVENPICK, słynne na całym świecie, są propozycją dla prawdziwych koneserów przyjemności. Szlachetność i doskonałość ich smaku ma źródło w niezwykle starannym i długotrwałym przygotowaniu. Dla twórców tych lodów ważne są doznania smakowe ale również kwestia estetyki. Każdy detal deseru musi być idealnie dopracowany, a efekt wizualny przy jego podaniu – perfekcyjny.

  • 2010-08-23 | Komentarze: 0

    LODY - jemy coraz częściej, kupujemy coraz lepsze

    Tegoroczny sezon lodowy jest bardzo specyficzny. Widać kilka nowych tendencji:

  • 2010-07-30 | Komentarze: 0

    Lody z Frużeliną

    Lato w pełni. Do letnich deserów lodowych proponujemy owoce w żelu Prospona. To ciekawy owocowy dodatek do lodów, gofrów i deserów.

  • 2010-05-28 | Komentarze: 0

    Magnum Gold?! Cenniejsze niż złoto!

    Benicio Del Toro twarzą największej do tej pory, międzynarodowej kampanii reklamowej marki Magnum.

Strona 1 z 5
 1  2  3  4  5   następna »