Polub nas na facebooku

IV edycja Targów SweetTARG w Katowicach - 3-5 marzec 2013

2013-02-18

Serdecznie zapraszamy do udziału w IV Śląskich Targach Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa SweetTARG, które odbędą się w dniach 3-5 marca 2013 roku w Katowicach.

Data rozpoczęcia: 2013-03-03 12:26:00
Data zakończenia: 2013-03-05 12:26:00
Miejsce: Warszawa
W tym trzydniowym spotkaniu dla branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej udział wezmą czołowi rzemieślnicy, producenci oraz dostawcy dodatków, surowców, urządzeń i technologii.

Na targach prezentowane będą najnowsze propozycje rynkowe, z których wiele będzie miało swoją premierę właśnie w Katowicach. Bogatej i zróżnicowanej ofercie wystawców towarzyszyć będzie interesujący program spotkań o specjalistycznym charakterze. Przygotowane zostaną pokazy technologii oraz konkursy z udziałem publiczności.

Zapraszamy do udziału w konkursie o Statuetkę Centrum Targowego FairExpo.

Wyrażamy przekonanie, że SweetTARG będzie doskonałą okazją do spotkania, wyrażenia opinii i porównania doświadczeń specjalistów z branży.

Program SweetTARG


Niedziela 3 marca 2013

11:30 -15:00 II Śląska Konferencja Piekarnicza
część I :

11.30: 12:30 - Tomasz Kostka - Ai – Solution
Zastosowania technologii teleinformatycznych w produkcji
piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej
Wydawnictwo Elamed
12.30 - 13.30 Maciej Mielczarski, inż. Piotr Gawełek
„Systemy zapewnienia jakości pieczywa”
13:45 – 14:45 Jarosław Gajda Przewodniczący Krajowej
Rady Piekarstwa i Cukiernictwa
„Promocja pieczywa – wizerunek marki”
10:00 – 17:00 Pokazy Mistrzów Cukiernictwa i Piekarstwa
Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego
1. Tomasz Kaszuba (Backaldrin)
2. Dariusz Kowalczewski (Savpol)
3. Daniel Waliszewski (Eco Trade)
4. Zbigniew Droś (Credin)
5. Karol Nowicki (Dossche Mills)
6. Krzysztof Wysłucha (Cukiernia Wysłucha)
7. Piotr Burzawa (Cukiernia- Piekarnia Buła)
8. Aleksander Granieczny (BAKER)
10:00 – 16.00 Forum Piekarniczo – Cukiernicze Firma Savpol z Gliwic przedstawi mieszanki piekarnicze z serii
GRANIX marki AlfaPro.. Podczas prezentacji będą Państwo mieli
okazję zapoznać się z szeroką gamą pieczywa tradycyjnego
jak i pieczywa z różnego typu dodatkami.

Poniedziałek 4 marca 2013
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie Wydział Technologii Żywności :
10.30 – 10:55 dr inż. Barbara Borczak
- Pieczywo pszenne o obniżonym indeksie glikemicznym
11.00 – 11:25 dr inż. Renata Ginter
Wymagania w zakresie cech reologicznych mąki pszennej przeznaczonej do wypieku pieczywa
11.30 – 11:55 Prof. dr hab. inż. Marek Sikora
– Nowe tendencje w produkcji wyrobów cukierniczych

12:00 -16:00 II Śląska Konferencja Piekarnicza
część II :
12:00-14:00
Zakłady Tłuszczowe KRUSZWICA
Jarosław Ropiejko - ekspert Akademii Mistrza
Gdzie szukać oszczędności? - czyli jak zwiększyć efektywność
firmy w ramach istniejących zasobów
14:15 – 15:15
Prof. nazd. dr hab. Jan Klimek Prezes Izby Rzemieślniczej
oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości
„Dobry szef na trudne czasy”
10:00– 16.00 Forum Piekarniczo – Cukiernicze Firma Bionat z Krakowa zaprezentuje produkcję
chleba polskiego oraz przedstawi sposoby zdobnictwa
chlebów okolicznościowych.

Wtorek 5 marca 2013


10:00 – 15.00 Forum Piekarniczo – Cukiernicze Mistrzowie Firmy ROKER Czesława Kierata z Zabrza
zaprezentują najnowsze trendy w produkcji cukierniczej.
Przygotują ciastka deserowe, wyroby z czekolady
oraz torty ozdobne.


EUROPA PEŁNA SMAKÓW na SweetTARGU 3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbędą się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim trzydniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery!
Startujemy już pierwszego dnia katowickich targów o godz. 10.00. Sześciu technologów, w duetach bądź solo,
po mistrzowsku przygotują dla Państwa smakowite niespodzianki. Wśród propozycji na pewno znajdą się oryginalne pomysły na Wielkanoc czy nowości zainspirowane polskimi i europejskimi tradycjami kulinarnymi.

Po każdym pokazie obowiązkowa degustacja świeżo przygotowywanych specjałów! Tematyka pokazów:
Jak hanys z gorolem – duet cukierniczy z niespodziankami – prowadzący: Paweł Nawrot, Łukasz Wylenżek
Owocowe inspiracje – prowadzący: Jerzy Brzozowski
Sposób na minipizzę – prowadzący: Adam Marszałek
Nowości z polskimi korzeniami – prowadzący: Andrzej Bazior, Adam Bednarski, Ryszard Stojanowski
Oryginalne pomysły na święta – prowadzący: Andrzej Bazior, Adam Bednarski, Ryszard Stojanowski
Desery bez pieczenia – prowadzący: Adam Marszałek
Żel i pomada w jednym ‒ innowacyjne połączenie – prowadzący: Adam Marszałek
Gofry w różnych odsłonach

Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych
Redakcja „Mistrza Branży” zaprasza na panel dyskusyjny pt. „Znakowanie środków spożywczych”, który odbędzie się 4 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży podczas SweetTARGU. Spotkanie poprowadzi ekspert Zygmunt Cichoń z katowickiej Inspekcji Handlowej.
Temat znakowania wciąż budzi zainteresowanie, tym bardziej że czekają nas kolejne zmiany. W związku z tym nasz ekspert Zygmunt Cichoń skupi się na najważniejszych zagadnieniach, jak: porównanie dotychczasowych przepisów dotyczących znakowania z nowymi, przedstawienie interpretacji Ministerstwa Rolnictwa w zakresie znakowania.

Będzie również czas na dyskusję i pytania do eksperta. Wykładowca: Zygmunt Cichoń, naczelnik Wydziału Kontroli Handlu i Usług Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach
Termin i miejsce spotkania: 4 marca br., SweetTarg – Specjalna Strefa Mistrza Branży, godz. 12.00-13.00 UWAGA! Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc siedzących prosimy o kontakt z redakcją 32 729 96 80 lub 881 610 660 Dla 30 osób, które do 28 lutego zgłoszą chęć uczestniczenia w panelu dyskusyjnym, redakcja MB przygotowała prezenty: profesjonalna chemia marki Clinex lub bezpłatna półroczna prenumerata „Mistrza Branży”.


Targi z kraju

VI Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARGI

Data rozpoczęcia: 2015-02-28
Data zakończenia: 2015-03-02

SweetTARGI 2014

Data rozpoczęcia: 2014-03-01
Data zakończenia: 2014-03-03

EXPO SWEET 2014

Data rozpoczęcia: 2014-02-18
Data zakończenia: 2014-02-20

FOOD-to-GO 2014

Data rozpoczęcia: 2014-02-05
Data zakończenia: 2014-02-06

BAKEPOL 2013

Data rozpoczęcia: 2013-09-07
Data zakończenia: 2013-09-10

MLECZNA REWIA

Data rozpoczęcia: 2013-05-22
Data zakończenia: 2013-05-24

BALTPIEK

Data rozpoczęcia: 2013-05-22
Data zakończenia: 2013-05-24

W 2013 odbędzie się już piąta edycja targów Expo Sweet

Data rozpoczęcia: 2013-02-19 08:11:00
Data zakończenia: 2013-02-21 08:11:00

III Targi dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu, Gdańsk 5-6.02.2013

Data rozpoczęcia: 2013-02-05 10:00:00
Data zakończenia: 2013-02-06 16:00:00

FOOD-to-GO Gdańsk 2012

Data rozpoczęcia: 2012-02-08
Data zakończenia: 2012-02-09