Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Bezpieczeństwo żywności. Skuteczna kontrola jakości.

2010-02-09

Data rozpoczęcia: 2010-04-14
Data zakończenia: 2010-04-15
Miejsce: Hotel Polonia Palace, Warszawa
W programie m.in.:
Zmiany w prawie żywnościowym i ich skutki dla przedsiębiorców
Wymagania w zakresie identyfikowalności produktu w regulacjach prawnych
Kontrola żywności w świetle obowiązujących przepisów w Polsce i UE
Najczęstsze błędy w znakowaniu żywności -jak uniknąć zastrzeżeń kontrolnych
Dopuszczenie materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością

Dlaczego warto wziąć udział:
8 stycznia br. zostały przyjęte poprawki o charakterze redakcyjno legislacyjnym do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Częste zmiany ustawodawstwa w zakresie prawa żywnościowego oraz wieloznaczność przepisów stanowią problem dla niejednej osoby odpowiedzialnej za bezpieczeństwo żywności. Podczas warsztatów wyjaśnimy najbardziej kłopotliwe przepisy prawa żywnościowego, wskażemy prawidłowe interpretacje najnowszych regulacji.

Na co zwracać uwagę przy kontroli jakości materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością? Kto odpowiada za właściwe znakowanie żywności? Jakie są najnowsze dyrektywy obowiązujące w Polsce oraz UE, na te i wiele innych pytań istotnych z punktu widzenia Państwa działalności odpowie Anna Starnawska-Oleńko z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

Jakie są najnowsze zmiany w prawie i skutki dla przedsiębiorców? Jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów przy znakowaniu żywności i jak postępować w przypadku kontroli? - Odpowiedzi udzielą Joanna Krakowiak z Kancelarii Wardyński i Wspólnicy oraz Renata Patoka z Kancelarii Wierzbowski Eversheds.
Tylko u nas o wymaganiach w zakresie identyfikalności produktu oraz systemie GDA stosowanym w żywności opowiedzą Andrzej Gantner oraz Marta Tomaszewska z Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Kto powinien wziąć udział:
Warsztaty skierowane sa do profesjonalistów, odpowiedzialnych za kontrolę jakości oraz zapewnienie bezpieczeństwa żywności:
Producenci żywności
Sieci handlowe
Firmy produkujące opakowania dla sektora spożywczego
A w szczególności:
Dyrektorów i Kierowników ds. Kontroli Jakości
Technologów Żywienia

Szczegółowe informacje na stronie internetowej:
http://www.informedia-polska.pl/pl/warsztaty/bezpieczenstwo-zywnosci

Organizator

Nazwa: Informedia Polska sp. z o.o.
Adres www: www.informedia-polska.pl

Pliki do pobrania

Szkolenia

Forum Managerów Jakości Branży FMCG

Data rozpoczęcia: 2014-05-20
Data zakończenia: 2014-05-21

Narzędzia podnoszenia produktywności i elastyczności produkcji

Data rozpoczęcia: 2014-03-27
Data zakończenia: 2014-03-29

Rozwiązywanie problemow w parku maszynowym

Data rozpoczęcia: 2014-03-13
Data zakończenia: 2014-03-14

Wizualne zarządzanie wynikami i System Ciągłego Doskonalenia z elementami Problem Solving

Data rozpoczęcia: 2014-02-13
Data zakończenia: 2014-02-15

LEAN SIX SIGMA na poziomie YELLOW BELT

Data rozpoczęcia: 2014-02-26
Data zakończenia: 2014-02-28

Warsztaty lodziarskie z Vegagastro i Sempre

Data rozpoczęcia: 2013-11-19
Data zakończenia: 2013-11-20

Szkolenia z ochrony środowiska dla branży spożywczej

Data rozpoczęcia: 2013-08-19
Data zakończenia: 2013-08-23

Marzec – miesiącem lodów

Data rozpoczęcia: 2013-03-11
Data zakończenia: 2013-03-15

Alergeny w przemyśle spożywczym - Kontrola ryzyka, eliminacja zagrożeń, znakowanie i odpowiedzialność prawna

Data rozpoczęcia: 2011-06-02
Data zakończenia: 2011-06-03

Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego

Data rozpoczęcia: 2009-12-04
Data zakończenia: 2009-12-04