Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

maszyny do rodukcji lodów gałkowych

  • 2011-02-24, 18:39

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Witam.
    Planuję uruchomić produkcję własnych lodów ( kuwety, gałki )
    Mam pytanie odnośnie maszyn które są niezbędne do takiej produkcji.
    Jakiej firmy maszyny Państwo polecacie.
    Aktualnie według mojej skromnej wiedzy chciałbym się skupić na takich markach jak:
    technogel, promag, carpigiani
    Prosił bym o opinie osób pracujących na tych maszynach.

    Chętnie też poznam marki produktów półproduktów na których robicie lody.

    Gość: Gruby

  • 2011-02-26, 19:25

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Pracowalem na Carpigiani, teraz mam Technogela, pasteryzator 60 litrow I frezer mantegel 30. Zaluje ze nie kupilem 50 jak mi doradzano ale myslalem ze bede mial mniejsza sprzedaz.
    Jak wsponialem ptacowalem na carpigiani I maszyny sa fajne ale serwis chyba najdrozszy w polsce poza tym elektronika lubila platac figle.

    Jesli chodzi o technogel maszyny jakosciowo takie same, pasteryzator technogel lepszy od carpigiani bo zuzywa mniej wody I nie przypala mieszanki.
    Maszyny promag sa za to bardzo energochlonne. Ja nie mialem zadnych problemow z maszynami a pracuja 5 dni tygodniowo na okraglo.

    Najwazniejsza kwestia to cena.
    Technogel duzo tanszy jesli porownujemy maszyny z tej samej polki w carpigiani. Z tego co widzialem to ceny technogela teraz poszly duzo w dol wiec carpigiani pewnie ma duzy problem. Przy zakupie 2 maszyn na pewno dosyaniesz jeszcze rabar w technogelu wiec pytaj sie o oferte przedstawiciela.
    Dla porownania ja za pasteryzator placilem w.zeszlym roku 17tys euro z ceny katalogowej 22tys.

    Napisz do przedstawicieli maila I niech przesla ci oferty. Bierz pod uwage Tylko technogela I carpigiani.

    Gość: Lodziarz

  • 2014-10-01

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2011-02-26, 20:04

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Drogi kolego musisz dobrać maszyny do swoich potrzeb, tzn ile lodów będziesz produkował. Co do firm to również jak kolega wyżej polecam Technogela i carpigiani. Carpigiani jest droższe. W razie pytań jestem pod 780 514 135 lub kpt-smolet@wp.pl

    Gość: Iceman

  • 2011-02-27, 21:54

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Jak to się super skałda że pracowałeś na wszystkich tych maszynach o których jest mowa. Rozumiem że jest to napewno czysty przypadek że miałes przyjemnośc pracy na Carpigiani Promagu i Techogelu - oczywiście mowa o nowych modelach. Mając te wszyskie maszyny z każej po dwa urządzenia tj. frezer i pasteryzator to wydałeś grubo ponad 100 tys. EUR- ale miałeś gest......
    Tak naprawde każda z firm oferuje trochę inny sprzęt. Carpigiani ma dobre ferzery natomiast Promag pasteryzatory z emulsyfikacją a Technogel przeciętne frezery i słabe pasteryzatory ale jak to sie pisze od dłuższego czasu na forum napewno są najlepsi - jak zwykle krypto reklama technogela. najlepiej umów się na próbną produkcję z każdym dystrybutorem sprzetu i sam wyrobisz sobie opinie.
    działaj bo sezon tuż tuż

    Gość: s.t.m

  • 2011-03-01, 22:12

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Witam, To nieprawda, że CARPIGIANI to najdroższe maszyny na rynku. Wszyscy Ci, którzy byli na EXPO SWEET mogli zobaczyć nowe frezery CARPIGIANI o wydajność 90 l/h w cenie 16.000 € i pasteryzatory 60 l w cenie 9.000 €. I to wszystko za fabrycznie (!) nowe maszyny. A co do emulsyfikatorów montowanych w PROMAG : dystrybutor PROMAG twierdzi, że jest z "grupy" CARPIGIANI ! Czy ktoś sądzi, że gdyby CARPIGIANI uważało, że potrzebne są emulsyfikatory nie montowało by ich ? Kolejna sprawa : w katalogu fabrycznym PROMAG czas pasteryzacji i schładzania trwa ponad 2,5 h, w CARPIGIANI tylko 2 h. Proponuję przed zakupem urządzeń poczytać foldery. Niekoniecznie te "pisane" w Polsce, ponieważ jak powszechnie wiadomo od dziesiątków lat w Polsce "papier przyjmie wszystko"

    Gość: Gość

  • 2011-03-03, 13:27

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Stm przeczytaj co napisal lodziarz, on nie pracowal na Promagu tylko slyszal opinie.

    Ja popieram lodziarza jesli chodzi o wybor producentow: carpigiani I technogel. Najlepsza jakosc wykonania I maszyny wygladaja na profesjonalne, brak plastikow tylko wszystko ze stali nierdzewnej. To ze Technogel jest mniej znany to mysle kwestia czasu bo ceny maja bardzo dobre a jakosc ta sama co carpigiani.



    Gość: Gosc

  • 2011-03-03, 14:22

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Rzeczywiście cena frezera 90 Carpigiani na targach w Warszawie wynosiła 16000euro ale dotyczyła modelu RTL - a jest to model dla "ubogich". Ceny RTX -ów czy Maestro zaczynały się grubo ponad 25000. Jak na warunki polskie to bardzo dużo. Wystarczy wejść na strony niemieckie gdzie te same maszyny oferowane przez niemieckiego dealera są dużo niższe. Zarówno Carpigiani jak i Technogel reprezentują podobny poziom technologiczny i ważne jest kto ma lepszy serwis pogwarancyjny. Nie znam maszyn Promag, ale nie wydaje mi się aby cały cykl grzania i chłodzenia był dłuższy niż 2 godz. To jest technologiczny wymóg całej branży lodziarskiej, aby chłodzenie mieszanki nie było dłuższe niż 1 godz./takie są wymagania sanepidu i jeden z punktów klasyfikacji zakładu wyraznie o tym mówi/. Tak czy siak dostęp do nowych maszyn obecnie w Polsce jest ogromny - trzeba jedynie dysponować kasą.

    Gość: rychu152

  • 2011-03-03, 20:37

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Małe sprostowanie. Nie ma już w produkcji serii RTX, zastąpiła ją seria RTL - jeszcze bardziej doskonała. Frezery CARPIGIANI za 16.000 euro (90 l/h) to seria XPL. Z modeli RTX wykorzystano pochyły panel sterujący i elektronikę, świder POM (zainteresowani wiedzą o co chodzi), dodano 3 programy automatyczne. Co do czasu pasteryzacji PROMAG i jeszcze kilku innych pasteryzatorów : system "bain marie" wydłuża czas pasteryzacji, a w szczególności moment chłodzenia do + 4C. Zbyt duża dużą bezwładność czynnka oraz brak dynamicznego chłodzenia jest przyczyną wydłużenia czasu oraz co się często zdarza przypalenia mieszanki (przy napełnieniu mniejszym niż 100 % wsadu). I jeszcze jedna sprawa emusyfikatory mają średnio ok. 2800 RPM, nowy RTL na 7 biegu ma prawie 3.000 RPM bez emulsyfikatora. Polecam czytanie informacji na stronach producentów. Są bardziej obiektywne, strony te czytają Klienci z całego Świata, mający lepszych prawników niż my w Polsce. A polski papier przyjmie wszystko ......

    Gość: Gość

  • 2014-10-01

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2011-03-03, 20:57

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    sorry - chodziło oczywiście o model XPL

    Gość: rychu152

  • 2011-08-03, 17:57

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: maszyny do rodukcji lodów gałkowych

    Czesc ! A czy musze kupowac nowe maszyny na początek ? Ceny są kosmiczne.

    Gość: gosc:mirek

Odpowiedz
Strona 1 z 2
 1  2   następna »