Sprzedaż lodów
-
2020-06-19, 21:50
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Sprzedaż lodów
Hej, niedawno otworzyłem mała lodziarnie, lody scholler, trochę słabo póki co idzie, mam pytanie do innych w temacie, jakie macie utargi? U mnie max było 465a średnio to tak koło 200 zł, teraz pogoda kiepska i remont ulicy przy której mam lokal, zastanawiam się czy uda się na tym coś zarobić. Jak wyglądały poprzednie, dobre lata? Póki co sprzedaje gałkę za 3 zł bo chce lokalnym klientom się dać poznać, potem myślę zrobić 4 za jedną, 7 za dwie i 9 za trzy gałki (ok 50ml). Co myślicie jeszcze o gofrach? Warto to dorzucić do oferty? Bardzo się martwię czy uda mi się w końcu coś zarobić, póki co w dwa tygodnie na plusie jesień jakieś 500 zł ale pracuje codziennie sam, póki co 6h dziennie, jakbym miał kogoś zatrudnić to by było na minus. Mam trochę oszczędności więc póki co nie zamykane bo myślę że warto walczyć, ale miło by było jakby ktoś z branży powiedział jak to wygląda.
Gość: Herman.krakow
-
2020-06-20, 06:13
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Sprzedawanie przemysłówki w czasach gdzie na każdym kroku masz lody "rzemieślnicze" raz lepsze, raz gorsze a jednak nie przemysłowe to troszkę słaby pomysł.... TZN może dobry ale spóźniłeś się z nim jakieś 20-30 lat.
Gofry jak najbardziej props.
BTW opisz lokalizacje w jakiej sprzedajesz bo bez tego trudno coś doradzić.Gość: cezary
-
2021-03-01
Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu
Reklama Google
-
2020-06-20, 12:12
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Hej. Wiem że teraz wszędzie są te lody rzemieślników, z tym że czytałem że te lody i tak się robi na bazie gotowych past więc zdecydowałem iść na masowe bo osobiście uważam że są dobre, klienci też często mówią że bardzo im smakują. W przyszłości rozważam Prince robienia swoich, ale to czas pokaże. Lokalizacja moim zdaniem jest spoko, ulica która teraz się remontuje będzie miejskim deptakiem (ul krakowska) a przed lokalem nam mały ogródek. Co do gofrow to jakie najlepsze? Te tradycyjne kratki czy bubble? Zastanawiam się ile taka typowa lodziarnia na dziennie utargu w sezonie, trochę kasy na to poszło i miło by było jakby się zwróciło.
Gość: Herman.krakow
-
2020-06-25, 08:26
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Czytałeś? Trzeba zjeść, spróbować, mieć jakieś porównanie do tego co sprzedają za rogiem. Zasadniczo w życiu nie odważyłbym się otwierać punktu z przemysłówką poza miejscem turystycznym gdzie dzieciaki na wycieczce zjedzą wszystko.
Gość: cezary
-
2020-06-25, 08:27
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
A co do utargów jest różnie. raz 300-1000, raz 10 000.
Gość: cezary
-
2020-09-28, 03:33
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Prosze mi powiedziec jaka jest roznica lody rzemieslnicze a przemyslowe,jesli lody robi sie na tych samych pastach. Co rzemieslnik doda jaja kurze, wanilje w laskach za 50 zl, mleko pelne , a jesli doda proszek jajowy to przecie chemia nie czarujmy sie. .. Rzemieslnikow ktorzy robia lody naprawde tradycyjne mozna policzy na palcach.. Ja robilem lody tradycyjne w latach 70 np, dodawalem 150 jaj kurzych dalej nie bede pisal bo to jest receptura. pozdrawiam
Gość: gosc
-
2020-09-29, 18:53
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
tak, tak. Dawniej było lepiej. Im dawniej, tym lepiej :)
Gość: czosnek
-
2020-10-07, 05:15
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Nie bąć taki ceniczny.
Gość: gosc
-
2021-03-01
Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu
Reklama Google
-
2020-10-07, 05:19
Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji
Re: Sprzedaż lodów
Przepraszam za bŁąd orttograficzny.
Gość: gosc
1