Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

  • 2012-03-23, 12:14

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Witam, poważnie rozważam zakup maszyny do lodów. Mam doświadczenie w branży piekarskiej - 2 lata własna działalność. Mieszkam w miejscowości pod Warszawą, gdzie nie ma włoskich ani amerykańskich lodów na rynku.
    Zastanawiam się nad zakupem maszyny do lodów włoskich np. Model AP ice-cream 3250AW (http://www.appolska.pl/pl/kat-oferta-Model+AP+ice_cream+3250AW-38.htm).
    Co Wy na to? czy ma to sens? jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o rynek lodów.
    A może coś lepsiejszego może cie na początek przygody z produkcją lodów polecić.

    p.s. nie bardzo wierze w maszyny używane i serwisy tych maszyn

    Gosia

  • 2012-03-23, 15:30

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Maszyna dla początkujących powinna być przede wszystkim niezawodna. Nie mogę się wypowiadać na temat podanej wyżej marki ponieważ jej po prostu nigdy nie używałem, jedyne co mnie zastanawia to spora ilość tych maszyn na allegro.
    Mam kilka punktów z lodami, więc jeśli mam doradzić to:

    - jeśli w okolicy nie ma świderków to warto zacząć z maszyną do lodów włoskich, jest z nią zdecydowanie mniej problemów niż z maszynami do świderków, a skoro konkurencja nie naciska to po co ryzykować :)
    - dobrze mieć maszynę do włoskich z pasteryzacją,
    - przy włoskich niekoniecznie trzeba kupować nową, wystarczy na początek dobra używka np. Carpigiani, Coldelite czy Frigomat (takich ja osobiście używam)
    - przy braku konkurencji wystarczy nawet jednosmakowa, przy dużym wyborze dodatków (polewy, owoce, bakalie) można zaoferować klientom naprawdę spory wybór lodów,

    Tyle podpowiedzi - rynek i pogoda i tak zweryfikuje po swojemu ;)

    Gość: Darek

  • 2018-11-20

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2012-03-23, 15:34

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    cd. do P.S.

    maszyny używane jeśli są zadbane, a później się o nie odpowiednio dba nie sprawiają żadnych problemów - w nowych po sezonie też trzeba zrobić przegląd

    ... A JAK NIE MA RÓŻNICY TO PO CO PRZEPŁACAĆ ;)

    Gość: Darek

  • 2012-03-25, 10:40

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Dzięki bardzo.
    A czy lody robicie z gotowych proszków czy sami kombinujecie?
    Jeśli z proszków to jakich firm?

    Gosia

  • 2012-03-26, 23:54

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Ciekawe kto o zdrowych zmysłach sprzeda dobrą super wydajną maszynę do zarabiania pieniędzy. Nieststy ale rynek maszyn uzywanych w Polsce to wielka ściema. Zalecam ostrożność. Pozdrawiam.

    Gość: lodziarz

  • 2012-03-27, 04:00

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Mam dobrą i niezawodną maszynę do sprzedania - używaną pracowała u mnie 1 sezon - z przyczyn rodzinnych muszę pożegnać się z tym biznesem. Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o kontakt.
    500 268 261

    Gość: Karolina

  • 2012-03-28, 22:11

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Maszyna DLA POCZĄTKUJĄCYCH

    Witam. W kwestii maszyn do lodów włoskich proponuje przeczytać posty w temacie DDR - wiele ciekawych spostrzeżeń. Szczególnie dla nowicjuszy - tak na marginesie : "nowe" DDR jeszcze w skrzyni można kupić za 100 - 200 euro na E-buy.de. Pompki napowietrzające w każdym sklepie mini zoo. Dobra, nowa maszyna 2 + mix nie kosztuje mniej niż 50.000 zł. I taniej być nie może...

    Gość: Gość

  • 2018-11-20

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1