Polub nas na facebooku

Lokal 11m2

  • 2015-05-02, 22:06

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Lokal 11m2

    Witam serdecznie mam okazje wynajac lokal 11m2, wiem ze do produkcji lodow z proszkow jest wymagane osobne pomieszczenie i tutaj jest moje pytanie czy gdybym postawil scianke dzialowa to sanepid moglby to uznac za gotowe pomieszczenie? Ewentualnie moze Panstwo znaja inne sposoby, wiem rowniez ze mozna produkowac mase do lodow z juz wyrobionych mieszanek, jednakze mam dostep do wysmienitych proszkow i zalezy mi na tym aby to wlasnie z nich korzystac. Dodatkowo czy orientuja sie Panstwo moze ile moze kosztowac podlaczenie 380v w lokalu ktory znajduje sie w centrum miasta 350 tys. w wyremontowanej kamienicy przy glownej ulicy.

    dziekuje serdecznie za odpowiedz i pozdrawiam !

    Gość: edwin

  • 2015-05-06, 05:48

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    Podłączenie siły ustal sobie z dostawcą energii.

    Na ogół jak pamiętam jest to około 80 zł za dodatkowy KW, chyba minimum to 9 KW, masz 3 KW, więc dopłacasz o zwiększenie o 6 KW = 6kW x 80, oczywiście dojdzie jeszcze masa innych opłat, ale w 2 tyś. powinieneś się zmieścić. Oczywiście może się okazać, że nie posiadasz warunków technicznych to już pewien kłopot. Czas podłączenia - od miesiąca do 2. Chyba, że trzeba tam coś ciągnąć z daleka.

    Możesz postawić ściankę lub mignąć się sposobem na dezynfekcję pomieszczenia i produkcję mieszanki w godzinach zamknięcia, wystarczy dobrze skonstruowany HACCP i pomieszczenie sprzedaży przystosowane do produkcji, zlewy itp. Wszystko można, ale co SANEPID to inny pogląd na te sprawy, więc na forum możesz zapytać ogólnikowo o szczegóły pytaj we własnym rejonie.

    Pozdrawiam
    Lodzik

    Gość: lodzik

  • 2019-10-21

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2015-05-06, 11:18

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    Dziękuje serdecznie za odpowiedź, w tej chwili priorytetem jest dla mnie wykonanie podłączenia pod napięcie 380v (bez tego nie uruchomię maszyny) w dalszej perspektywie konstrukcja dokumentacji. Czy ma Pan może jakieś porady względem dokumentów (na co szczególnie zwrócić uwagę)?

    pozdrawiam

    Gość: Edwin

  • 2015-05-08, 02:55

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    O jakich dokumentach mówimy?

    HACCP? z podstaw, to śmieci, utylizacja odzwierzęcych, badania lodów, wody - no ale lody to można przebadać ja uruchomi się maszyne. Reszta to w połowie standard i część dopasowana do własnej produkcji.

    Warto pamiętać o PIH - mogą równie surowo ukarać a więc, gramatura, skład, alergeny - widoczne, dostępne dla klienta, nie na jego życzenie jak często mylnie jest sądzone.

    Pozdrawiam
    Lodzik

    Gość: Lodzik

  • 2015-05-08, 14:24

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    Cześć! Czy potrzebny jest HACCP w produkcji lodow włoskich ?

    Gość: Początkujący

  • 2015-05-14, 07:58

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    w każdej produkcji spożywczej, nawet jak nie ma produkcji a sama sprzedaż np. gotowych lodów gałkowych

    Gość: lodzik

  • 2017-02-19, 21:33

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Lokal 11m2

    moze byc malo

    Gość: giro

  • 2019-10-21

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1