Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

KAWA

  • 2005-03-24

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    KAWA

    Czy ktoś z Was może polecić dobry automat cisnieniowy do kawy? Jakie firmy? Czy Saeco jest najlepsze? Jaki model? Proszę też podać orientacyjne ceny.

    Gość: Rysz

  • 2005-03-25

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: KAWA

    Moim zdaniem Saeco to raczej niższa półka. Nie do końca sie znam ale chyba najlepsze ekspresy ciśnieniowe wstawiają firmy handlujące kawą (Alfredo, Lavazza).

    Gość: red

  • 2014-08-21

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2005-03-25

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: KAWA

    Był czas na ICE CREAM BUISSNESS, teraz pora na COFFEE BUISSNESS. Czy wiecie Państwo, że przemysł związany z kawą jest nabardziej dochodową i najszybciej rozwijającą się gałęzią gospodarki światowej zaraz po przemyśle petrochemicznym. To o czymś świadczy. Pytanie, czy SAECO jest najlepszym ekspresem do kawy jest takim samym pytaniem, czy Maluch jest najlepszym samodchodem do wożenia cegieł na budowę. Oczywiście w pewnych wypadkach tak, ale po co ..... W COFFEE BUISSNESS możemy wyodrębnić dwie podstawowe grupy : 1 grupa to osoby, które biorą w użyczenie ekspresy z firm dostarczających kawę, płacą dzierżawę, mają wyższą cenę na ziarno i co najsmutniejsze najcześciej kawa ta jest taka sobie. 2 grupa to osoby, które mają własne ekspresy, kupują kawę poza brandami i sami definiują swoje COFFEE MENU. Te osoby podchodzą do COFFEE BUISSNESS w sposób profesjonalny i działają zgodnie z najnowszymi trendami. Podobnie jest zresztą w lodach : są tacy, którym wystarcza że ALGIDA itp. wstawi im witrynę(zamrażarkę) z lodami, a są tacy którzy inwestują w lodziarnie. Każdy ma swój punkt widzenia. Osobiście jestem zdania, że należy dążyć do niezależności. Nie jest sztuką mieć to samo co sąsiad (bo jemu się dobrze sprzedaje - zrobię to samo), sztuką jest zrobić coś innego, lepszego. Nigdy nie osiągniecie tego pracując na użyczonym ekspresie, nigdy nie stworzycie dobrego COFFEE MENU, jeżeli będziecie mieli za partnera, któremu zależy tylko na tym, abyście sprzedawali jak najwiecej ziarna. Dobry partner to taki, który dobierze ekspres i młynek pod Wasze rzeczywiste potrzeby, który zapewni Wam profesjonalne szkolenia z COFFEE MENU, który udostęni Wam kawę, której niespotkacie na stacji benzynowej czyli pomoże Wam stworzyć Wasz własny COFFEE BUISSNESS. Owszem, zaraz podniosą się głosy, że drogo, czy są używane i po co kupować skoro można dostać. Zgadzam się. Wystarczy jednak przejść się do dobrego COFFEE BAR'u, aby zobaczyć, że nie ma tam prostych i tanich ekspresów, że kawa jest inna niż w większości lokali i, co najważniejsze, są tam Klienci, którzy płacą po 6 - 10 zł za dobrą (!!!) kawę. Jeżeli znajdą się wśród Państwa osoby poważnie myślące o dobrej kawie, chcące zrobić coś więcej niż tylko podawać "małą czarną", "dużą czarną" ewentualnie "z mlekiem", proszę o kontakt : www.primservice.pl. Pozdrawiam i życzę Zdrowych Spokojnych Świąt. Piotr

    Gość: Piotr

  • 2005-03-26

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    KAWA

    Dziekuje Panie Piotrze - skontaktuje sie z Panem po Świętach

    Gość: Rysz

  • 2005-03-26

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Do Pana Piotra

    Ma Pan racje ale wd mnie, to zalezy jeszcze od miejsca gdzie prowadzimy interes. Nie oszukujmy sie na uslugi tego typu musimy miec baze klientow w ktorej jest sporo osob zamozniejszych lepiej sytuowanych. W malych nadmorskich kurortach klienci niezwykle zwracaja uwage na cene i to jest problem. Osobiscie serwuje kawe Lavazza, elegancko podana ale mam tez w ofercie kawe tansza i coz niestaty tej tanszej idzie o wiele wiecej. Wiec nie oplaca mi sie wykladac kilkunastu czy tez kilkudziesieciu tysiecy na stowrzenie profesjonalnego coffe baru. Pozdrawiam i zycze wesolych swiat.

    Gość: Pawel

  • 2005-03-26

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: Do Pana Piotra

    Nie ma co się łudzić, niestety, ale jesteśmy jeszcze w prehistorii w porównaniu z krajami, gdzie pija się kawę, nawet od czasu do czasu. U nas najlepiej idzie kawa typu zalewajka, tzw. "po turecku" - fusy w szklance zalane wrzątkiem i najlepiej podane w zacisznym domowym gniazdku. Poza tym jak już ktoś się szarpnie na wypad do kawiarnii to prosi o delikatne popłuczyny z dużą ilością wody tudzież mleka, żeby można było jak najdłużej posiedzieć na w lokalu, a nóż zauważy znajomy i pomyśli jaki ze mnie "Pan", bo idę na kawę do kafejki. Ależ któż miał nas nauczyć picia kawy? Oto jest pytanie. Nadal wyjście na kawę traktowane jest jak szczyt naszych możliwości i pełna nobilitacja. Ciekawę kiedy pokaże się na naszym rynku kawa z najwyższej półki, taka, która poddawana jest procesom trawiennym lam - (to zwierzątka, jakby ktoś nie wiedział), przed procesem palenia. Chyba niedoczekanie. Pozdrawiam i życze udanego biznesu kawowego.

    Gość: Dawid

  • 2014-08-21

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1