Polub nas na facebooku

Dodaj ofertę za darmo

HACCP

  • 2004-04-20

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    HACCP

    Nie doczekaliśmy się porad od Pani Olgi w sprawie wdrażanie HACCP-u, a problem pozostał. Może ktoś z Państwa ma namiary na wzorce rejestru temperatur w procesach tech. czy też przykłady tzw. "drzewek produkcyjnych" z uwzględnieniem punktów krytycznych. Ze swej strony daje namiary na poradniki dotyczące HACCP-u (materiały do ściągnięcia) www.fapa.com.pl

    Gość: Mariusz

  • 2004-04-20

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: HACCP

    Panie Mariuszu! Przede wszystkim, to nie ja miałam udzielać porad, lecz "Kaśka", według której HACCP to tylko mała szafka na dokumenty. Wykształcony specjalista, jak autorka poradników prezentowanych na www.fapa.com.pl znajdzie w procesie produkcji lodów w lodziarni rzemieślniczej tyle punktów krytycznych, że z powodzeniem zablokuje pracę takiej lodziarni. Moim zdaniem jedynym sensownym punktem krytycznym jest pasteryzacja i chłodzenie mieszanki. Jednak w większości lodziarni załatwiają to automatyczne urządzenia i potrzeba tworzenia dodatkowej dokumentacji procesu jest co najmniej wątpliwa. Albo jesteśmy fachowcami i nie potrzebujemy sztucznego opapierowania naszej działaności (w końcu odpowiadamy za nią materialnie), albo idiotami, którzy nie mogą nic zrobić bez wpisu do takiego czy innego formularza. Do robienia dobrych i bezpiecznych lodów naprawdę nie są potrzebne żadne drzewka decyzyjne, chyba, że mamy fabrykę lodów. Nie dajmy się zwariować! Pozdrawiam i życzę dobrego sezonu.

    Gość: Olga

  • 2017-08-19

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2004-04-21

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: Odp: HACCP{Pani Olga}

    Na wstępie chciałbym przeprosić za pomyłkę , Pani Olgo. Pisze Pani, żebyśmy nie dali się zwariować. Zgadzam się z tym w zupełności, lecz czy nie zwariowali już inni ? Czy w rozmowie z " sanepidem" używa Pani tych samych argumentów co w/w wypowiedzi ? Jaka jest ich reakcja ? Odstąpili od tych wymagań ? Jeżeli tak, to gratuluję. Ja natomiast w 2-osobowej lodziarni muszę powołać zespół do wdrażania owego HACCP-u i powoli przedstawiać wyniki pracy tegoż ciała. Pozdrawiam i również życzę tego samego.

    Gość: Mariusz

  • 2004-04-22

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Odp: Odp: Odp: HACCP{Pani Olga}

    Panie Mariuszu, proponuję przyjąć następujący sposób postępowania: jeśli Sanepid żąda HACCP, niech wskaże Panu sposób jego wprowadzenia w Pana zakładzie. Proponuję najzwyczajniej poprosić inspektora Sanepidu o pomoc w ustaleniu puntków krytycznych, punktów kontroli i stosownych formularzy. HACCP jest wymagany przez UE, tyle, że w pozostałych krajach, tak aspirujących jak będących w Unii władze sanitarne i weterynaryjne chronią swoich przedsiębiorców i pomagają im, rozumiejąc, że jest to wspólny interes narodowy. U nas jest inaczej - władza wyżywa się na znienawidzonych kapitalistach, którzy odważyli się żyć powyżej minimum socjalnego i robić coś własnego. Jedyny sposób to wziąć ich na litość i pozwolić im się wykazać. Jeśli wymagają od Pana HACCP, niech powiedzą, co konkretnie ma Pan zrobić. W końcu to Pan i my wszyscy płacimy im pensję. Pozdrawiam.

    Gość: Olga

  • 2016-09-25, 13:04

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: HACCP

    Jak czytam te posty dochodzę do wniosku ,że jednak trzeba sp ..... ć z tego kraju. Pozdrawiam.

    Gość: Marco

  • 2016-09-26, 18:45

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: HACCP

    spierdalaj

    Maciej Rogowski

  • 2017-05-15, 12:48

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: HACCP

    Hej wszystkim.
    Jak pojawiła się u mnie potrzeba zrobienia księgi HACCP dla mojej lodziarni to skorzystałem z usług jednej firmy, którą mogę wam polecić. Wykonali to w pełni profesjonalnie, szybko i typowo pod moją działalność (nie jakieś tam gotowce).

    http://dokumenty-haccp.pl/

    Gość: Marcin G.

  • 2017-05-15, 18:42

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: HACCP

    ile to kosztowalo ?

    Gość: bysio

  • 2017-08-19

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2017-05-16, 14:03

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: HACCP

    Całość 350 zl. Wszystko mają napisane na stronie. Gratis dostałem księgę GHP GMP, którą inne firmy sprzedają osobno.

    http://dokumenty-haccp.pl/lodziarnia-ksiega-haccp-dla-lodziarni-p

    Gość: Marcin G.

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1