Polub nas na facebooku

Carpigiani - zamarza mieszanka panel frontowy

  • 2020-07-24, 23:09

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Carpigiani - zamarza mieszanka panel frontowy

    Dzień dobry,

    od pewnego czasu mam problem z maszyną Carpigiani. Lody nie wypływają z panelu frontowego po naciśnięciu dźwigni. Po ich demontażu okazuje się, że mieszanka zamarza na powierzchni panelu frontowego. Temp w komorze ok, pompa pracuje poprawnie, uszczelki wymienione. Zamarza nie na całej długości tylko przy samym "wylocie" i osadza się na wewnętrznej stronie panelu. Co może być przyczyną?

    Gość: GOSĆ

  • 2020-09-28, 02:25

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Carpigiani - zamarza mieszanka panel frontowy

    Zmniejsz temperature do konca regulacji.

    Gość: gosc

  • 2020-10-31

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2020-10-07, 12:12

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re: Sprzedaż lodów

    To proszę nie twierdzić, że już nikt nie robi lodów, a i że te receptury z kiedyś takie cudowne. Dostałem kilka lat temu zeszyt z recepturami od wnuczki człowieka który w latach 70-80 robił najlepsze lody w moim mieście, Jako ciekawostka zeszyt bardzo fajny, ale niestety te receptury nie miały racji bytu w dzisiejszym świecie, Przede wszystkim były niesamowicie przesłodzone (w porównaniu z tym co ja proponuję moim klientom), ze wstępnej analizy wynikało również że nie miały szans trzymać się równo w witrynie (strasznie rozbieżny PAC), ciężko też lody z średnio dużym dodatkiem kakao nazwać czekoladowymi w dzisiejszych czasach kiedy można zrobić lody czekoladowe dodając 100-130g czystej masy czekoladowej.
    Zrobiłem na próbę śmietankowe i tak jak się spodziewałem były za tłuste (chyba z 18-20%), Strasznie "przemlekowane " (chyba z 60-70g mleka w proszku na 1 kg) i do tego strasznie smakowały cukrem. Nie wiem jak na podniebienna 50 lat temu ale zdecydowanie nie były to lody przystające do dzisiejszych podniebień.


    A to, że większość ludzi nie ma podstawowej wiedzy technologicznej zabierając się za lodziarstwo i lecą na półproduktach o składzie "cukier, barwnik, aromat" to już temat na inną długą dyskusję.

    Gość: czosnek_technolog

  • 2020-10-31

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1